Close

Πλακάκια με όψη ξύλου στο μπάνιο

Πάτωμα στο μπάνιο; Αν κάποτε έμοιαζε παράλογο ή τουλάχιστον εξεζητημένο σήμερα είναι μια πολύ καλή διακοσμητική ιδέα χωρίς προβλήματα. Αρκεί το ξύλινο πάτωμα να είναι κεραμικό.

Στα πλακάκια με όψη ξύλου δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε αφού τρέφουμε μια ειδική “συμπάθεια” σε σχέση με τις άλλες ομάδες και κατηγορίες “πλακάκια με όψη…”. …και αυτό γιατί τα πλακάκια με όψη ξύλου έχουν δώσει μια πολύ καλή απάντηση σε μια σειρά από προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο που συνεχίζουν να τραβάνε το ενδιαφέρον

των επισκεπτών εκθέσεων στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου. Η συλλογή μας περιλαμβάνει πλακίδια σε απομίμηση ξύλου, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, προφέροντας ιδανικό συνδυασμό της ζεστασιάς του ξύλου και του παρκέ, με την ανθεκτικότητα και τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το σμαλτωμένο πλακάκι στο δάπεδο.

Ιδανική επιλογή (εάν όχι μοναδική) αποτελούν τα πλακάκια με όψη ξύλου εάν ο χώρος που θα τοποθετηθούν έχει προβλήματα υγρασίας όπως ο χώρος του μπάνιου. Τα κεραμικά πλακάκια δεν πρόκειται να “αντιδράσουν” στην υγρασία αντίθετα με το ξύλο που είναι ένα ζωντανό υλικό ή άλλες μορφές πλακιδίων “με όψη ξύλου” όπως τα πατώματα Laminate. Δοκιμάστε, λοιπόν,  χωρίς κανένα προβληματισμό να βάλλεται “πλακάκια με όψη ξύλινο πάτωμα” στο μπάνιο σας. Συνδυάστε το με πέτρα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο για το πάτωμα όσο και για τους τοίχους.

Εάν ο χώρος σας είναι σχετικά μικρός επιλέξτε πλακάκια με όψη ξύλου (ή και οτιδήποτε άλλο) σε ανοικτά χρώματα.

Συνδυάζοντας το ξύλο με άλλα υλικά στο μπάνιο

 

Τελευταία είναι της μόδας η χρήση συνδυασμού υλικών στο χώρο. Ξύλο και πέτρα, ξύλο και πλακάκι κλπ συναντώνται όλο και συχνότερα με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αισθητικά αποτελέσματα. Ο συνδυασμός ανόμοιων υλικών βέβαια όση γοητεία κρύβει από αισθητικής πλευράς τόσα προβλήματα εγκυμονεί. Η διαφορετική συμπεριφορά των υλικών θα προβληματίσει τους τεχνικούς ιδιαίτερα στα σημεία επαφής των δύο “ενοτήτων”. Τα όποια σχετικά προβλήματα και προβληματισμούς έρχεται να λύσει η χρήση των πλακιδίων με όψη ξύλου που θα χρησιμοποιηθούν με άλλα υλικά ή απλά άλλης “όψης” πλακιδίων. Πλακάκια με όψη ξύλου σε συνδυασμό με πλακάκια με όψεις άλλων υλικών όπως πέτρας, τσιμέντου, μάρμαρου κ.λπ. απελευθερώνουν την σχεδιαστική δημιουργικότητα λειτουργώντας ταυτόχρονα ως παυσίπονο στους πονοκεφάλους μέσω μακροχρόνιων προβλημάτων συμπεριφοράς των ανόμοιών υλικών.

 

… και τα μειονεκτήματα;

 

Η ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και μεγεθών αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Η αντοχή και τα άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως και η ευκολία και το κόστος εγκατάστασης αποτελούν αναμφισβήτητα επιπλέον πλεονεκτήματα. Που πάσχουν; Μέχρι προ τινός οι εραστές του παλαιού αυθεντικού ξύλινου πατώματος δικαιολογημένα υποστήριζαν ότι ακόμα και το καλύτερο πλακάκι με όψη ξύλου δεν μπορεί να ξεγελάσει το ανθρώπινο μάτι. “Πάντα θα φαίνεται ότι είναι πλακάκι και όχι ξύλο”.

Ωστόσο, η τεχνολογία και οι σχετικές εξελίξεις στο τομέα έχουν πλέον διαψεύσει όσους υποστήριζαν αυτή την άποψη. Φυσικά πάντα υπάρχουν χαμηλής ποιότητας (και τιμής) πλακάκια με όψη ξύλου τα οποία είναι εμφανώς κακέκτυπο του φυσικού ξύλου.

Στη συλλογή του bathroomplus όπου η ποιότητα των εργοστασίων που επιλέγουμε είναι ανυποχώρητη και βασική παράμετρος, το θέμα δεν υφίσταται. Τόσο οι υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις όσο και τα ανάγλυφα σχέδια έρχονται να δημιουργήσουν μια νέα γενιά πλακιδίων με όψη ξύλου που μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και το πλέον έμπειρο μάτι. Μια επίσκεψη στο νέο μας showroom θα σας πείσει. Σας περιμένουμε.