Close

Παιδικό μπάνιο. Μεγάλες απαιτήσεις για μικρούς χρήστες

Βρίσκεστε στη φάση ανακαίνισης ή σχεδιασμού του μπάνιου στο σπίτι σας ή ακόμα και στον επαγγελματικό σας χώρο; Όχι ενός οποιοδήποτε μπάνιου αλλά του μπάνιου που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από παιδιά; Αν ναι, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες που έχουν οι μικροί σε μέγεθος αλλά εξίσου (αν όχι περισσότερο) απαιτητικοί χρήστες. Καλώς ήλθατε στο κόσμο του παιδικού μπάνιου. Εδώ, τα μεγέθη και τα ύψη εγκατάστασης στα είδη υγιεινής, στις μπαταρίες μπάνιου και του νιπτήρες είναι μικρότερα. Τα θέματα ασφάλειας χρήσης αποκτούν μεγαλύτερο ειδικό βάρος. Παράλληλα, ή διακόσμηση του μπάνιου απαιτεί ζωηρότερα χρώματα στα πλακάκια του μπάνιου και γενικότερα στην διακόσμηση του μπάνιου.  Ο σχεδιασμός ενός παιδικού μπάνιου οφείλει

να λάβει υπόψη του όλες αυτές τις παραμέτρους.

Δεν είναι τυχαίο που το “θέμα” του παιδικού μπάνιου έχει απασχολήσει σχεδιαστικά μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου. Στη συλλογή του Bathroomplus έχουμε επιλέξει και μπορούμε να σας προτείνουμε μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις που απαντούν σε όλους τους σχετικούς προβληματισμούς σας. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε σε μια σειρά από τεχνολογίες αλλά και σχεδιαστικές προτάσεις που θα σας δώσουμε μια πρώτη εικόνα της ποικιλομορφίας των αποφάσεων που έχετε να λάβετε σχεδιάζοντας ένα παιδικό μπάνιο.

Ασφάλεια στο μπάνιο

safe-fast-and-efficient-enjoy-grohe-thermostatsΉ σημασία της ασφάλειας στο παιδικό μπάνιο είναι αυτονόητη. Τα πεδία εφαρμογών ποικίλα. Ενδεικτικά, θα αναφερθούμε στην τεχνολογία GROHE CoolTouch®:

Η Grohe εφάρμοσε την σχετική τεχνολογία σε μια σειρά θερμοστατικές μπαταρίες μπάνιου με στόχο την προστασία από τον κίνδυνο πρόκλησης εγκαυμάτων. Με ένα πρωτοποριακό κανάλι ψύξης και ειδικές συνδέσεις, το ζεστό νερό εισέρχεται στο θερμοστάτη και δημιουργεί ένα εμπόδιο ανάμεσα στο ζεστό νερό και την επιφάνεια χρωμίου. Η εξωτερική επιφάνεια των θερμοστατικών μπαταριών που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία δεν υπερβαίνει τη θερμοκρασία του νερού του ντους.

Εξοικονόμηση νερού

Τα παιδιά απολαμβάνουν το νερό στο μπάνιο, μάλλον, πολύ περισσότερο από του μεγάλους. Η χρήση συστημάτων εξοικονόμησης νερού που δεν θα στερούν την χαρά της χρήσης του νερού στο παιδικό μπάνιο αποκτά εξίσου, αν όχι μεγαλύτερη σημασία. Συστήματα που αυξάνουν την αίσθηση του όγκου ροής του νερού μειώνοντας τη κατανάλωση αξίζει να σας απασχολήσουν. Για παράδειγμα, η τεχνολογία εξοικονόμησης νερού GROHE EcoJoy™ αποτελεί εδώ και καιρό αναπόσπαστο μέρος πολλών εξαρτημάτων και ντους αλλά και μπαταριών νιπτήρα της εταιρίας.

Τα μεγέθη στο παιδικό μπάνιο

Ένα λιλιπούτειο μπάνιο σίγουρα είναι ένα από τα πλέον χαριτωμένα πράγματα που μπορεί να δημιουργήσει κάποιος σε ένα σπίτι.  Ωστόσο, το ζήτημα των μεγεθών των αντικειμένων αλλά και των υψών που να επιτρέπουν την εύκολη χρήση από τα παιδιά σίγουρα δεν είναι απλό αν πρόκειται για χώρους στο σπίτι. Σε επαγγελματικούς χώρους τα πράγματα είναι σχετικά ευκολότερα αφού ο μέσος όρος των μεγεθών των χρηστών, που εξαρτάται από την ηλικία, παραμένει σταθερός.  Συζητήστε το θέμα με τον αρχιτέκνονά σας.  Στη συλλογή του bathroomplus θα βρείτε αξιόπιστες λύσεις στα είδη υγιεινής, τους νιπτήρες και τις μπαταρίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά όπως η σχετική σειρά της Keramag.

Χρώματα στο παιδικό μπάνιο

Η αγάπη των παιδιών για τα έντονα χρώματα μπορεί να ικανοποιηθεί με ποικίλους τρόπους. Από την επιλογή πλακιδίων τοίχου ή και δαπέδου μέχρι των μπαταριών μπάνιου ή των διακοσμητικών στοιχείων στο μπάνιο. Συνυπολογίστε την δυνατότητα, ευκολία και κόστος αλλαγών των επιλογών σας λαμβάνοντας υπόψη την χρονική διάρκεια που μπορούν να είναι επιθυμητά. Για παράδειγμα η επένδυση ενός μπάνιου με πλακάκια αλλάζει ποιό δύσκολα από ότι μια μπαταρία νιπτήρα ή κάποια αξεσουάρ μπάνιου. Από την άλλη κάποια σχέδια σε πλακάκια με έντονα χρώματα μπορούν να σταθούν και σε ένα μπάνιο ενός μεγαλύτερου ηλικιακά χρήστη.