Close

Νέες τάσεις στα μπάνια ξενοδοχείων

Στις νέες τάσεις για το δωμάτιο του αύριο στα ξενοδοχεία, εντάσσονται –μεταξύ άλλων- η ανακαίνιση στα μπάνια, τα οποία αποκτούν νέα χαρακτηριστικά. Η πρόβλεψη αυτών των αλλαγών αποκτά πραγματική σημασία από την στιγμή που υιοθετούνται από μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αγορά. Ήδη, η ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott αναβαθμίζει το μπάνιο στα Marriott Hotels με νέο ντιζάιν. Ο έντονος ανταγωνισμός στην αγορά των ξενοδοχείων τα οδηγεί στο να αναζητούν συνεχώς βελτιώσεις οι οποίες υπακούν στις ανάγκες και τις επιθυμίες των σύγχρονων ταξιδιωτών. Αυτές καθορίζουν τις τάσεις και διαμορφώνουν το ξενοδοχειακό δωμάτιο του μέλλοντος. Η νέα τάση ορίζει ότι οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο πρέπει να σχεδιάζεται πολύ προσεκτικά ώστε να ικανοποιεί τους επισκέπτες.
Δείτε μερικές από τις αλλαγές αυτές…

 

Houston Airport Marriott at George Bush Intercontinental Redesigned Augusta Marriott at the Convention Center

Το μπάνιο στα ξενοδοχεία

Δεν είναι η πρώτη φορά που το bathroomplus αναφέρεται στην διεθνή αυτή τάση αλλαγών στα μπάνια των ξενοδοχείων. Έρευνες ικανοποίησης πελατών που πραγματοποιούνται στο χώρο των ξενοδοχείων έχουν αναδείξει το θέμα της αυξημένης σημασίας του μπάνιου στα ξενοδοχεία. Έτσι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε το μπάνιο να αποκτά όλο και μεγαλύτερο ρόλο και σημασία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Ο νέος αναβαθμισμένος ρόλος του μπάνιου στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου περιλαμβάνει μια σειρά από πολυεπίπεδες αλλαγές.

Berlin Marriott Hotel

 

Καταρχάς, μεγαλώνει ο χώρος που καταλαμβάνει το μπάνιο στο σύνολο της έκτασης του δωματίου. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι σύγχρονοι επισκέπτες επιθυμούν μεγαλύτερα και αναβαθμισμένα μπάνια. Όπου λοιπόν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν αλλαγές που αφορούν στην αύξηση του μεγέθους του μπάνιου, όπως στη φάση του σχεδιασμού των δωματίων κατά την δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων ή των ριζικών ανακαινίσεων το μπάνιο «κερδίζει έδαφος».

Στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι άμεσα εφικτό αναζητούνται λύσεις παρέμβασης ώστε να «ανοίξει» ο χώρος. Σε αυτό το πλαίσιο οι μπανιέρες μπορούν να αντικατασταθούν από ντουζιέρες οι οποίες μάλιστα κλείνουν με διαφανή γυάλινα χωρίσματα ώστε να μην διακόπτεται η νοητή συνέχεια του χώρου και να δίνεται η αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.
Τα χρώματα και ο φωτισμός στο μπάνιο εξετάζονται πάλι σε αυτό το πλαίσιο.

 

London Marriott Hotel Regents Park

 

Η Marriott αναβάθμισε το μπάνιο στα Marriott Hotels με νέο ντιζάιν που διαθέτει ανοικτό shower με τζαμαρία ώστε να φαντάζει μεγαλύτερο.
Ένα άλλο στοιχείο που έχει καταγραφεί ότι ενδιαφέρει και αξιολογείται θετικά από τους ταξιδιώτες για το χώρο του μπάνιου είναι η ύπαρξη μουσικής.

Γενικότερα μπορεί να σημειώσει κανείς ότι το μπάνιο δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα χώρος εξυπηρέτησης αναγκών στο οποίο θα καθίσει κάποιος όση ώρα είναι απαραίτητη για την εκπλήρωσή τους αλλά ως χώρος χαλάρωσης και ευζωίας.

 

Άλλα στοιχεία για το δωμάτιο του μέλλοντος στα Ξενοδοχεία

Πέρα από το μπάνιο έχουν καταγραφεί μια σειρά από τάσεις αλλαγών στα δωμάτια ξενοδοχείων. Συνοπτικά αυτές αφορούν στα ακόλουθα:

JW MARRIOTT MINNEAPOLIS MALL OF AMERICA

Μαξιλάρια

Το λάθος μαξιλάρι μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στο λαιμό, πονοκέφαλο και μούδιασμα στα χέρια. Τα ξενοδοχεία συνήθιζαν να έχουν μαξιλάρια μόνο από πούπουλο ή αφρολέξ. Σήμερα, χρησιμοποιούν μαξιλάρια από πούπουλο, μικροτζελ, σε διαφορετικές ποσοστώσεις στο ίδιο μαξιλάρι.

Αλλαγές στα υφάσματα

Το ζήτημα πλέον δεν είναι εάν τα υφάσματα θα είναι μαλακά ή σκληρά, αλλά η σύστασή τους να είναι ανθεκτική και το μέγεθός τους ιδανικό.

Ντεμοντέ οι ντουλάπες, ήρθαν νέες λύσεις αποθήκευσης

Οι ντουλάπες εξαφανίζονται και το κρεβάτι αξιοποιείται πια και ως χώρος αποθήκευσης, μαζί με τις εσοχές στο δωμάτιο.Η Sleep Inn που ανήκει στα Choice Hotels, πρόσθεσε ένα πάγκο για αποσκευές, μείωσε τον αριθμό των συρταριών και σχεδίασε μια ημιανοικτή ντουλάπα που επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν τα ρούχα τους κρεμασμένα.Η Marriott International δημιούργησε ένα σύστημα ανοικτής αποθήκευσης για τα ξενοδοχεία της Moxy, AC και Aloft.

Έλεγχος των κλιματικών συνθηκών

Οι θερμοστάτες μπορεί να είναι ένα μικρό μέρος του ξενοδοχειακού δωματίου όμως οι συχνοί ταξιδιώτες διαμαρτύρονται για τη θερμοκρασία στο δωμάτιο και τη δυσκολία να ελέγξουν τους θερμοστάτες.
Στα νεότερα ξενοδοχεία, οι θερμοστάτες έχουν αισθητήρες που εντοπίζουν την κίνηση και τη ζέστη προκειμένου να μειώσουν ή να ανεβάσουν τη θερμοκρασία.

Ανεπιθύμητος θόρυβος

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που τα ξενοδοχεία ακολουθούν προκειμένου να προσφέρουν ήρεμο ύπνο στους επισκέπτες. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ, το 74% των ταξιδιωτών δήλωσε ο ήσυχος ύπνος είναι βασικό στοιχείο για την ξεκούρασή τους.

Πρίζες και θύρες

Πολλά από τα παραδοσιακά ξενοδοχειακά δωμάτια έχουν πρίζες πίσω από τραπέζια ή κομοδίνα. Οι σύγχρονοι ξενοδόχοι επανεξετάζουν τη λογική αυτή και τοποθετούν θύρες στους τοίχους δίπλα στα κρεβάτια και σε όλες τα φωτιστικά. Πιστεύουν ότι η εξάντληση της μπαταρίας του κινητού των επισκεπτών μπορεί να χαλάσει μια ημέρα διακοπών.
Αναλυτικότερα στοιχεία για τις νέες τάσεις στα δωμάτια των ξενοδοχείων μπορείτε να διαβάσετε στο ενδιαφέρον άρθρο του Tornos.gr