Close

Μεγεθυντικοί Καθρέπτες: Το «Must» της προσωπικής περιποίησης στο μπάνιο

Η χρήση του χώρου του μπάνιου από απλό χώρο καθαριότητας σε χώρο καθημερινής προσωπικής περιποίησης έχει δημιουργήσει μια σειρά από νέες ανάγκες. Ανάγκες που βρίσκουν εφαρμογή τόσο στην ανακατανομή των επιμέρους χώρων σε επίπεδο σχεδιαστικό όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού.

Μια από τις βασικότερες ανάγκες που καλείται να εξυπηρετήσει το σύγχρονο μπάνιο είναι αυτός της προσωπικής περιποίησης. Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο πρωινό «ελαφρό» μακιγιάζ πριν από την αποχώρηση για την εργασία είτε για ένα πολύ πιο απαιτητικό και χρονοβόρο βραδινό μακιγιάζ, ο χώρος του μπάνιου καλείται συχνά να φιλοξενήσει αυτές τις δραστηριότητες. Αντίστοιχες ανάγκες καλείται να καλύψει ο χώρος του μπάνιου και για το ανδρικό φύλο. Η περιποίηση του προσώπου εδώ μπορεί να αφορά σε ξύρισμα ή άλλη μορφή περιποίησης. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις – με έμφαση σε αυτές του μακιγιάζ – η δυνατότητα να έχει ο χρήστης μια όσο το δυνατόν καλύτερη και λεπτομερέστερη οπτική επαφή με το πρόσωπο του αποτελεί κοινό τόπο.

Ο σωστός και επαρκής φωτισμός είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να προσέξει κάποιος στο μπάνιο. Καμία γυναίκα δεν θα ήθελε να προσπαθεί να μακιγιαριστεί και κανένας άνδρας να ξυριστεί στο ημίφως. Αυτό είναι προφανές. Εξίσου προφανής τείνει να γίνει η ύπαρξη ενός μεγεθυντικού καθρέπτη στο μπάνιο. Ενός εργαλείου προσωπικής περιποίησης που μεγεθύνει, αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες του προσώπου, επιτρέποντας να πετύχει η γυναίκα ή ο άνδρας χρήστης το τελικό αποτέλεσμα που επιδιώκει.

Οι μεγεθυντικοί καθρέπτες τείνουν να γίνουν απαραίτητο αξεσουάρ στο μπάνιο. Σε κάθε περίπτωση, που χρειαζόμαστε να έχουμε μια λεπτομερή εικόνα του προσώπου μας, αποτελούν πολύτιμο και αναντικατάστατο εργαλείο.

Η τάση να τοποθετεί κάποιος έναν μεγεθυντικό καθρέπτη στο μπάνιο αφορά εξίσου τα μπάνια στις ιδιωτικές κατοικίες όσο και στα επαγγελματικά μπάνια των ξενοδοχείων. Σε αυτά τα τελευταία μάλιστα, ιδιαίτερα αν πρόκειται για υψηλότερων κατηγοριών καταλύματα και ακόμα περισσότερο αν πρόκειται για ξενοδοχεία πόλης που φιλοξενούν επισκέπτες επαγγελματίες «business travelers», η απουσία ενός μεγεθυντικού καθρέπτη από το μπάνιο μπορεί απλά να θεωρηθεί αδιανόητη.

Τι μπορεί να προσφέρει ένας μεγεθυντικός καθρέπτης στο χρήστη του;

Μερικά μοντέλα μεγεθυντικών καθρεπτών μπάνιου, εκτός από το να μεγεθύνουν σημεία του προσώπου, βοηθούν στις λεπτές εργασίες του μακιγιάζ ή άλλης περιποίησης, προσφέροντας ένα ιδιαίτερο ευπρόσδεκτο επιπλέον φωτισμό. Η διαδικασία του μακιγιάζ απαιτεί λεπτομέρεια και ακρίβεια στις κινήσεις. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επίσημο νυκτερινό μακιγιάζ, οι λεπτομέρειες στις γραμμές συχνά είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Πολύ περισσότερο όταν θέλουμε να καλύψουμε κάποιες ατέλειες του προσώπου ή να μεταβάλουμε / διορθώσουμε κάποια χαρακτηριστικά του. Εκεί απαιτούνται, εκτός από εμπειρία και γνώση, λεπτές και ακριβείς κινήσεις. Εδώ ο μεγεθυντικός καθρέπτης παίζει καθοριστικό ρόλο, διευκολύνοντας τον χρήστη, φωτίζοντας και μεγεθύνοντας το «πεδίο δράσης».

Ποιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός μεγεθυντικού καθρέπτη στο μπάνιο

Η δυνατότητα μεγέθυνσης του προσώπου και η δυνατότητα ταυτόχρονου φωτισμού αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά στην κατηγορία καθρεπτών που εξετάζουμε. Ανάλογα με το μοντέλο, οι δυνατότητες αυτές μπορούν να συνυπάρχουν ή και όχι. Αν ο φωτισμός στο μπάνιο σας δεν είναι επαρκής, τότε επιλέξτε οπωσδήποτε την λύση με τον φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να υπάρξει η δυνατότητας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους όρους ασφάλειας που απαιτούνται σε ένα χώρο, όπως το μπάνιο, όπου έχουμε αυξημένη υγρασία αλλά και αυξημένη πιθανότητα να πέσουν νερά. Πάντως, σημειώστε ότι η δυνατότητα φωτισμού, ακόμα και αν δεν είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση, σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη. Η ποιότητα του καθρέπτη σχετίζεται άμεσα με την ακρίβεια και διαύγεια της εικόνας. Στην περίπτωση που διαθέτει και φωτισμό, η ποιότητα του καθρέπτη σχετίζεται και με θέματα ασφάλειας,

Στην συλλογή του bathroomplus για αξεσουάρ μπάνιου θα βρείτε μια σειρά από επιλεγμένους, υψηλής ποιότητας μεγεθυντικούς καθρέπτες μπάνιου.

Κάποιοι από αυτούς έχουν βραβευτεί για το design τους αλλά και τη λειτουργικότητά τους, όπως αυτοί της γνωστής γερμανικής εταιρείας KEUCO.

Ακόμα και αν η ανακαίνιση του μπάνιου σας δεν είναι στα σχέδιά σας, οι χρηστικοί αυτοί καθρέπτες μπορούν εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, να προσαρμοστούν σε κάθε μπάνιο. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα δείτε τον εαυτό σας με άλλα μάτια.