Close

Laufen: Το μπάνιo «επί σκηνής»

Για τη διεθνή έκθεση εσωτερικής διακόσμισης imm cologne που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία τον προηγούμενο μήνα, ο Laufen ζήτησε από τους διεθνώς αναγνωρισμένους Ελβετούς αρχιτέκτονες Gabrielle Hächler και Andreas Fuhrimann (afgh) να παρουσιάσουν τις τελευταίες του σχεδιαστικές δημιουργίες και τις λειτουργικές λύσεις για το μπάνιο. Το αποτέλεσμα: Μια εγκατάσταση/σκηνικό υψηλής αισθητικής που ανάδειξε την ευρεία γκάμα των προϊόντων της.

Η εταιρεία LAUFEN ιδρύθηκε το 1892 στην Ελβετία. Από τότε μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να καταξιωθεί ως μια από τις πιο γνωστές εταιρείες στον κόσμο για προϊόντα μπάνιου. Η συλλογή των προϊόντων της περιλαμβάνει από νιπτήρες και WC μέχρι μπανιέρες και ντουζιέρες, έπιπλα, βρύσες και αξεσουάρ. Σήμερα, με πάνω από 125 χρόνια εμπειρία, διαθέτει ένα μεγάλο διεθνές δίκτυο διανομής που την τοποθετεί ανάμεσα στα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής της αγοράς μπάνιου …και φυσικά το όνομά της αποτελεί εγγύηση ποιότητας.

Οι ελβετοί αρχιτέκτονες Andreas Fuhrimann και Gabrielle Hächler, έχουν συνεργαστεί με την εταιρεία και για τα περίπτερα του Laufen στο ISH 2019 και το Salone Internazionale del Mobile τον περασμένο Απρίλιο. Οι δύο αρχιτέκτονες έχουν σχεδιάσει ένα περίπτερο με τη «βιομηχανική» αισθητική που προσδίδει η χρήση των τσιμεντοειδών πάνελ από μοριοσανίδες, που θυμίζουν σκυρόδεμα.

Τα κομμάτια της συλλογής Kartell by Laufen ή οι λεκάνες τουαλέτας με ντους Cleanet καθώς και τα υπόλοιπα προιόντα για το μπάνιο παρουσιάζονται σαν σε μια σκηνή. Η παρουσίαση προσδίδει μια καλλιτεχνική διάσταση σε ολόκληρο το σκηνικό του μπάνιου. Σε τέσσερα δωμάτια με γυαλιστερές επιφάνειες παρουσιάστηκαν διαφορετικά σενάρια για το μπάνιο. Σενάρια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης σε όποιον αναζητά λύσεις για την ανακαίνιση ή δημιουργία νέου μπάνιου.

Στο μπλε σκηνικό εντάχτηκε η συλλογή New Classic που σχεδιάστηκε από τον Marcel Wanders και στο γαλάζιο η σχεδιαστική γραμμή Sonar της Patricia Urquiola.

Τέλος η πολύχρωμη σειρά Kartell από Laufen, που σχεδιάστηκε από το duo Palomba Serafini Associati, παρουσιάστηκε σε έναν κομψό χώρο στα χρώματα της ώχρας.


Καινοτομίες προϊόντων

Το New Classic από τον Marcel Wanders

Το New Classic είναι μια νέα συλλογή μπάνιου από την Laufen. Ο σχεδιαστής Marcel Wanders επανεξετάζει τα κλασικά στυλ χρησιμοποιώντας το υλικό SaphirKeramik. Η σειρά New Classic περιλαμβάνει νιπτήρες, νιπτήρες, τουαλέτες, μπιντέ και μπανιέρα, βρύσες, καθρέφτες και αξεσουάρ, καθώς και έπιπλα. Αυτή η ατομική συλλογή κέρδισε το iF Design Award 2019 για τον συνδυασμό αισθητικής και λειτουργικότητάς της.

Cleanet Riva από τον Peter Wirz

Για να ικανοποιήσει και τις δύο απαιτήσεις τεχνικής επάρκειας και αισθητικής στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, η Laufen, μαζί με την τεχνολογική εταιρία Noventa AG, ανέπτυξε την λεκάνη τουαλέτας με δυνατότητες μπιντέ Cleanet Riva, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία με την ελβετική ποιότητα και σχεδιασμό.
“Η υγιεινή είναι θέμα εμπιστοσύνης – γι ‘αυτό το προϊόν αυτό ήδη επικοινωνεί την καθαριότητα σε οπτικό επίπεδο”, λέει ο Peter Wirz. Ο ελβετός σχεδιαστής προβάλει την φρεσκάδα, την καθαρότητα και την άνεση μέσα από το «καθαρό» σχέδιο του Cleanet Riva. Από τεχνικής πλευράς ο εξαιρετικά εύκολος καθαρισμός της ελβετικής λεκάνης τουαλέτας με ντους είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για χρήση και σε ξενοδοχεία: το ανθεκτικό κεραμικό σώμα, το αφαιρούμενο κάθισμα και το καπάκι, η εσωτερική λεκάνη χωρίς χείλος που διευκολύνει τον καθαρισμό, η λειτουργία αφαλάτωσης καθώς και ο θερμικός καθαρισμός των εσωτερικών τμημάτων που χρησιμοποιούν νερό εξασφαλίζουν εξαιρετική υγιεινή, εύκολη φροντίδα και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Cleanet Navia από τον Peter Wirz

Η λεκάνη τουαλέτας με σύστημα καθαρισμού ντους Cleanet Navia ακολουθεί την λειτουργική φιλοσοφία της προαναφερόμενης Cleanet Riva. Με το συμπαγές σχεδιασμό, τις απλές λειτουργίες και την ελκυστική τιμή, είναι κατάλληλη για μια πολύ ευρεία αγορά.


Sonar από την Patricia Urquiola

Όταν σχεδιάστηκε η σειρά Sonar, η Laufen στόχευε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το νέο υλικό SaphirKeramik. Η συλλογή για το μπάνιο Sonar περιλαμβάνει σχέδια νιπτήρα που απλά δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας συμβατικά κεραμικά για το μπάνιο. Το βραβείο iF Design Award, που έλαβε η συλλογή αυτή σφραγίζει την αισθητική και λειτουργική της αξία. Η συλλογή που περιλαμβάνει νιπτήρες, WC, μπιντέ, μπανιέρες και καμπίνες μπάνιου, δημιουργήθηκε και πάλι από την Patricia Urquiola.

Val από τον Konstantin Grcic

Τα σημερινά απαιτητικά μπάνια απαιτούν έξυπνες λύσεις εξοπλισμού, για να κάνουν καλύτερη χρήση του περιορισμένου χώρου χωρίς να εμφανίζονται «γεμάτα». Οι νέοι νιπτήρες SaphirKeramik που ανέπτυξε η Laufen μαζί με τον σχεδιαστή Konstantin Grcic για τη συλλογή λουτρών Val, αντιμετωπίζουν αυτή την πρόκληση με έναν νέο και καινοτόμο τρόπο.

Kartell by Laufen από την Palomba Serafini Associati

Μια νότα αναβίωσης της δεκαετίας του 1970 σαρώνει σήμερα τις αγορές μόδας και επίπλωσης – και εισέρχεται και στο μπάνιο. Η έντονη παρουσία του χρώματος προσεγγίζεται σχεδιαστικά με στόχο το διαχρονικό, απλό λεξιλόγιο σχεδίασης. Η συλλογή Kartell by Laufen αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη προσέγγιση για να φέρει το χρώμα στο μπάνιο, ενώ τηρεί τις διαχρονικές αρχές του καλού γούστου.

Οι New Classic βρύσες από τον Marcel Wanders

Στις δημιουργίες του για τη νέα σειρά μπαταριών μπάνιου The New Classic, ο Marcel Wanders βρίσκει την ισορροπία μεταξύ ενός πρωτοποριακού σχεδιασμού και ενός κοσμοπολίτικου. Αυτή η ευέλικτη και τεχνολογικά προηγμένη σειρά καλύπτει άνετα κάθε απαίτηση μπάνιου.

Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από τους εξειδικευμένους συνεργάτες στο νέο showroom του Bathroomplus. Δείτε εδώ πως μπορείτε να έλθετε ή να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.