Close

Laufen–Alessi: Ελβετο-ιταλική συνεργασία για το μπάνιο

Η σειρά για το μπάνιο ILBAGNOALESSI ONE της Laufen αποτελεί ένα αξιοσημείωτο δείγμα συνεργασίας ελβετικής κατασκευαστικής αξιοπιστίας και ιταλικού σχεδιασμού. Η βραβευμένη σειρά φέρει την υπογραφή του γνωστού Ιταλού σχεδιαστή Stefano Giovannoni. Τα σχέδια, εκτός από τη γνωστή διεθνώς ιταλική φινέτσα, χαρακτηρίζονται από διαχρονικότητα και φαντασία που εξασφαλίζουν -σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα υλικών και κατασκευής- ένα μακρύ κύκλο ζωής στο μπάνιο.

Το θέμα του διαχρονικού σχεδιασμού αποτελεί σημαντική παράμετρο, ιδιαίτερα για τα οικιακά μπάνια, καθώς οι αλλαγές δεν είναι και τόσο συχνές. Με βάση τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, ένα μπάνιο σε ένα σπίτι έχει διάρκεια ζωής πάνω από μια δεκαετία μέχρι να ανακαινιστεί. Η επιτυχία στα σχέδια του Giovannoni έγκειται σε μεγάλο βαθμό ότι συνδυάζει με αξιοπρόσεκτο τρόπο τη “διαχρονικότητα” με έναν υπαινιγμό εκκεντρικότητας. Έτσι, ο Ιταλός σχεδιαστής καταφέρνει να δημιουργήσει μια σειρά στην οποία το κάθε κομμάτι αποτελεί σημείο αισθητικής αναφοράς στο μπάνιο. Απόδειξη όλων αυτών είναι ότι η σειρά για το μπάνιο ILBAGNOALESSI ONE, στην υπερ-δεκαετή πορεία της, παραμένει μια από τις πλέον επιτυχημένες και πλήρεις της Laufen, αλλά και γενικότερα της ευρωπαϊκής αγοράς σε σχέδια για το μπάνιο που παρήχθησαν σε βιομηχανική κλίμακα.
Laufen_tamtamfreestanding
Χαρακτηριστικό στοιχείο σχεδίασης του ILBAGNOALESSI One είναι ο επιδαπέδιος νιπτήρας, που φέρει το όνομα Tam-Tam – για την ομοιότητά του με το ομώνυμο τύμπανο. Ο νιπτήρας χυτεύεται σε ένα κομμάτι και περικλείει τις τεχνικές εσωτερικές λειτουργίες σε μια στήλη. Αυτό το κεραμικό αντικείμενο είναι σήμερα ένα από τα πιο εντυπωσιακά κεραμικά κομμάτια για το μπάνιο στην αγορά – βραβευμένο με το βραβείο Design Plus.

Οι άλλοι νιπτήρες, η εντυπωσιακή μπανιέρα, η κεραμική βάση ντους, οι τουαλέτες, ο μπιντές και τα ουρητήρια στο σύνολο μιλούν επίσης την ίδια αισθησιακή γλώσσα σχεδιασμού – και ορίζουν ένα προσωπικό στυλ στο μπάνιο.

Laufen-AlessiOne_Main

Η συλλογή IlBagnoAlessi One εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα στοιχεία και σχέδια, από νιπτήρες μέχρι μπανιέρες και από τουαλέτες έως αξεσουάρ μπάνιου που κατασκευάζονται με τη σχετική τεχνολογία SaphirKeramik.

 

Laufen_Ilbagnoalessi_one_white _tuna_colourful shelves

Το SaphirKeramik είναι ένα υψηλών προδιαγραφών υλικό πορσελάνης και αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Laufen. Τα χαρακτηριστικά του, μεταξύ των οποίων αυτό που παρέχει στο σχεδιαστή τη δυνατότητα να δημιουργήσει ιδιαίτερα λεπτά είδη υγιεινής, όπως μπανιέρες και νιπτήρες μπάνιου, έχει ανοίξει ένα δρόμο που φαίνεται ότι έχει ακόμα μακριά πορεία. Προς το παρόν, πάντως, βρισκόμαστε στην τρίτη γενιά αυτού του υλικού που χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.

Στη συλλογή του bathroomplus, στο νέο εκθεσιακό χώρο μας,  μπορείτε να δείτε αντιπροσωπευτικά σχέδια της σειράς, ενώ τα έμπειρα στελέχη μας μπορούν να σας ενημερώσουν και να σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις αισθητικές -και όχι μόνο- προσωπικές προδιαγραφές και ανάγκες σας.