Close

Καθρέπτες στο μπάνιο: Στυλ και λειτουργικότητα

Οι καθρέπτες στο μπάνιο είναι από τα αντικείμενα – αξεσουάρ μπάνιου που μπορούν εύκολα να αναμορφώσουν την εικόνα του χώρου. Από την μία αποτελούν λειτουργικά εργαλεία του μπάνιου που δεν είναι δυνατόν κανείς να παραλείψει. Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το design ενός μπάνιου, από το φθηνότερο και απλούστερο μπάνιο που μπορώ να φέρω στο μυαλό μου μέχρι το πολυτελέστερο, η ύπαρξη καθρέπτη αποτελεί απαράβατο όρο. Παράλληλα οι καθρέπτες στα χέρια του σχεδιαστή μπάνιου είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο παρέμβασης στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες στους καθρέπτες μπάνιου. Οι μεγάλοι ή μικρότεροι καθρέπτες τοίχου και οι πολύ μικρότεροι καθρέπτες ατομικής περιποίησης που είτε στηρίζονται με ένα μπράτσο στο τοίχο είτε είναι αυτόνομοι. Αυτοί οι τελευταίοι συχνά διαθέτουν μεγεθυντικές ικανότητες είτε στο σύνολο της αντανακλαστικής τους επιφάνειας είτε σε μέρος αυτής. Στόχος τους να διευκολύνουν τις εργασίες προσωπικής περιποίησης όπως τα βάψιμο των γυναικών κ.α. Αλλά ας ξεκινήσουμε από την πρώτη κατηγορία.


Καθρέπτες μπάνιου στο τοίχο

Όπως προαναφέραμε μπάνιο χωρίς καθρέπτη δεν νοείται. Πέρα από τη λειτουργική του πλευρά ένας κατάλληλα επιλεγμένος και σωστά τοποθετημένος καθρέπτης μπορεί να συνεισφέρει με καθοριστικό τρόπο στο να κάνει ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Αν, λοιπόν, το θέμα σας είναι να δημιουργήσετε την αίσθηση ενός μεγαλύτερου και ποιο άνετου χώρου στο περιορισμένων διαστάσεων μπάνιο σας ένα από τα πρώτα θέματα που πρέπει να εξετάσετε είναι η χρήση του καθρέπτη. Χρησιμοποιήστε μεγάλους καθρέπτες. Τοποθετήστε τους πάνω από το νιπτήρα αλλά και σε άλλους τοίχους του μπάνιου. Υπάρχουν μερικά εντυπωσιακά μοντέλα από στρογγυλούς μεγάλους καθρέπτες που ταιριάζουν τόσο σε κλασικό στυλ διακόσμησης όσο και σε μοντέρνο. Πέρα από τους στρογγυλούς καθρέπτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ορθογώνιοι σε σημεία όπως για παράδειγμα πίσω από την πόρτα. Με τους καθρέπτες, αντανακλώντας το χώρο, θα διπλασιαστεί η αίσθηση του μεγέθους του χώρου και ταυτόχρονα να αυξηθεί η φωτεινότητα του μπάνιου αντανακλώντας περισσότερο φως.
Προσοχή. Αποφύγετε να τοποθετήσετε τον ένα καθρέπτη απέναντι από τον άλλο δημιουργώντας πολλαπλά είδωλα. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως κουραστικό.
Επίσης, εξετάστε την περίπτωση να αξιοποιήσετε το χώρο πίσω από τους καθρέπτες δημιουργώντας κρυφούς εντοιχισμένους χώρους αποθήκευσης.


Μεγεθυντικοί καθρέπτες μπάνιου

Σε ένα χώρο όπως το μπάνιο, που είναι αφιερωμένος, περισσότερο από κάθε άλλο, στην προσωπική περιποίηση δεν είναι περίεργο που οι μεγεθυντικοί καθρέπτες τείνουν να γίνουν απαραίτητο αξεσουάρ. Η χρήση τους παλαιότερα αφορούσε κυρίως στις γυναίκες. Σήμερα απευθύνονται τόσο στο γυναικείο όσο και στο ανδρικό φύλλο. Όταν χρειαζόμαστε να έχουμε μια λεπτομερή εικόνα του προσώπου μας οι μεγεθυντικοί καθρέπτες αποτελούν πολύτιμο και αναντικατάστατο εργαλείο.

Σε ότι αφορά τα μπάνια στους επαγγελματικούς χώρους φιλοξενίας και διαμονής όπως τα ξενοδοχεία οι μεγεθυντικοί καθρέπτες τείνουν να θεωρηθούν ένα από τα απαραίτητα στοιχεία του εξοπλισμού τους όπως τα σεσουάρ.
Ο σύγχρονος ταξιδιώτης (και φυσικά ακόμα περισσότερο η σύγχρονη γυναίκα ταξιδιώτης) θεωρεί σχεδόν δεδομένη την ύπαρξη ενός μεγεθυντικού καθρέπτη στο μπάνιο του ξενοδοχείου ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ξενοδοχεία ή καταλύματα πόλης και υψηλών κατηγοριών. Όσο για την οικιακή χρήση τους … αν δεν την γνωρίζετε ήδη ρωτήστε μια γυναίκα να σας πει.

Δύο είναι τα βασικότερα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους.
Η δυνατότητα μεγέθυνσης του προσώπου και η δυνατότητα ταυτόχρονου φωτισμού. Ανάλογα με το μοντέλο οι δυνατότητες αυτές μπορούν να συνυπάρχουν ή και όχι. Κοινός στόχος είναι να προσφέρουν στο χρήστη την άνεση να περιποιηθεί με ακρίβεια το πρόσωπο του. Η ποιότητα του καθρέπτη σχετίζεται άμεσα με την ακρίβεια και διαύγεια της εικόνας.
Επίσης τους μεγεθυντικούς καθρέπτες μπάνιου μπορεί να τους συναντήσει κανείς είτε στηριζόμενους με πτυσσόμενο και ρυθμιζόμενο μπράτσο στο τοίχο είτε ως ανεξάρτητους με δική τους βάση που μπορούν να τοποθετηθούν σε ράφι ή έπιπλο ή οποιαδήποτε κατάλληλη επιφάνεια. Θετικό στους τελευταίους είναι ότι μπορούν να μετακινηθούν κατά βούληση, χωρίς περιορισμούς, και να προσαρμοστούν στις εκάστοτε ανάγκες του κάθε χρήστη. Από την άλλη πλευρά οι τοποθετημένοι με μπράτσο στο τοίχο καθρέπτες προσωπικής περιποίησης δεν απαιτούν χώρο για να «πατήσουν» κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μερικές περιπτώσεις.

Η συλλογή του bathroomplus για το μπάνιο

KEUCO – Décor-Walther – Kartell by Laufen

Στη συλλογή του bathroomplus μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία λύσεων από καθρέπτες κάθε είδους. Όλα τα επιλεγμένα προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας και παράγονται από ευρωπαϊκά εργοστάσια μεγάλης αξιοπιστίας.
Κάποιοι από αυτούς έχουν βραβευτεί για το σχεδιασμό τους αλλά και τη λειτουργικότητά τους, όπως αυτοί της γνωστής γερμανικής εταιρείας KEUCO. Αξιοσημείωτες για το σχεδιασμό και την ποιότητά τους λύσεις προσφέρει η εταιρεία Décor-Walther.
Όσο για τους καθρέπτες τοίχου στο μπάνιο μπορείτε να δείτε στην συλλογή μας – μεταξύ άλλων – τους εμβληματικούς στρογγυλούς καθρέπτες του Kartell by Laufen.
Σας περιμένουμε στο showroom του bathroomplus για να βρούμε μαζί την λύση που σας ταιριάζει καλύτερα.
Δείτε ΕΔΩ online μερικά από τα προϊόντα της συλλογής μας.
Δείτε ΕΔΩ πως μπορείτε να έλθετε στο καινούργιο μας showroom ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.