Close

GROHE: ΠΟΣΟ ΧΡΩΜΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ

Πόσο χρώμα αντέχει μια κουζίνα; Έντονα κόκκινα, πράσινα, καφέ πορτοκαλί, ροζ… Όλα αυτά τα φωτεινά και χαρούμενα χρώματα θα μπορούσε να τα επιλέξει κανείς για να τα βάλει στην κουζίνα του; Ακόμα περισσότερο … θα μπορούσε κανείς να τα επιλέξει για την μπαταρία της κουζίνας; Σας φαντάζει, ίσως, υπερβολικά μοντέρνο; Και όμως, Τα έντονα, χαρούμενα χρώματα, μπορεί να αποτελούν μια τολμηρή αισθητική επιλογή, αλλά είναι μια επιλογή που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους.

Ο ρόλος της κουζίνας έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό έχουν συνεισφέρει τόσο η προβολή που υπάρχει από όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την μαγειρική. Το μαγείρεμα έχει μετατραπεί από μια δουλειά εξυπηρέτησης καθημερινών αναγκών σε μια δημιουργική απόλαυση και τέχνη. Κατά συνέπεια, αφού το μαγείρεμα ως εργασία γνωρίζει μια συνολική «αναβάθμιση» από αναγκαστική εργασία σε δημιουργική απόλαυση  και ο βασικός χώρος που καλείται να εξυπηρετήσει τις σχετικές ανάγκες περνάει σε «άλλο επίπεδο». Καλείται να φιλοξενήσει και να εξυπηρετήσει μια τελετουργία που απευθύνεται σχεδόν εξίσου σε άνδρες και γυναίκες.

 

Από πλευράς design η κουζίνα, έχοντας ξεπεράσει το ρόλο του «Βασίλειου της νοικοκυράς», αποτελεί πρόκληση στους αρχιτέκτονες και του διακοσμητές εσωτερικών χώρων να συνδυάσουν την λειτουργικότητα με την καλαισθησία. Στην σύγχρονη κουζίνα τα χρώματα και τα σχέδια καλούνται να εξυπηρετήσουν διπλό ρόλο του εργαλείου και του διακοσμητικού στοιχείου.  Φυσικά, πάντα παραμένει ισχυρό κριτήριο επιλογής τόσο των σχεδιαστών όσο και των τελικών χρηστών η λειτουργικότητα, τόσο στο σύνολο του χώρου όσο και σε όλα τα επιμέρους «εργαλεία» που την αφορούν.

Ένα από τα πλέον σκληρά εργαζόμενα «εργαλεία» της κουζίνας είναι η βρύση. Η συσκευή αυτή χρησιμοποιείται συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη. Ως εκ τούτου η αντοχή της και η λειτουργικότητα της αποτελεί βασικότατα κριτήρια επιλογής.

Εδώ έρχεται η συνεισφορά του Grohe

Πινελιές καθαρού χρώματος στη κουζίνα

Η Grohe Essence professional είναι υψηλής ποιότητας μπαταρία κουζίνας και μια πολύ επιτυχημένη εμπορικά σειρά.  Ο Grohe την επέλεξε για να προσθέσει σε αυτή μια σειρά από έντονα μοντέρνα χρώματα. Με την δυνατότητα χρώματος οι μπαταρίες κουζίνας Grohe Essence professional αποκτούν το ρόλο του διακοσμητικού στοιχείου. Τα έντονα χρώματα τους τραβάνε την προσοχή του επισκέπτη του χώρου και συνεισφέρουν στην διαμόρφωση της τελικής εικόνας και αισθητικής της κουζίνας.

Ταυτόχρονα, η υψηλή ποιότητα υλικών και σχεδιασμού – χαρακτηριστικά για τα οποία είναι διεθνώς γνωστός ο Grohe –  προσφέρει επαγγελματικά χαρακτηριστικά και ευκολία στη χρήση της βρύσης. Από το περιστρεφόμενο κατά 360 °βραχίονα ελατηρίου έως το εύκολο μαγνητικό σύστημα Easy Dock M για τη μεταλλική κεφαλή διπλού ψεκασμού, κάθε λεπτομέρεια σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευκολία χρήσης. Με την τεχνολογία GrohFlexx, ο σωλήνας από ειδικό υλικό είναι εύκολος στην καθαριότητα.

11 επιλογές χρώματος

11 επιλογές χρώματος επιτρέπουν στην βρύση της κουζίνας να εναρμονιστεί με οποιαδήποτε σχεδιαστικά πρότυπα.
Η σειρά έγχρωμων επιλογών περιλαμβάνει έντονα, ζωντανά αλλά και ζεστά χρώματα όπως το κίτρινο, το κόκκινο, το πορτοκαλί, το ροζ, το μπλε, το πράσινο το καφέ και το μωβ. Φυσικά από την παλέτα των χρωματικών επιλογών δεν θα μπορούσαν να λείπουν ουδέτερα χρώματα (αν και στην πραγματικότητα αυτά δεν θεωρούνται χρώματα) όπως το άσπρο, το μαύρο και το γκρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρώματα που βλέπεται στην οθόνη σας δεν αποδίδουν με απόλυτη ακρίβεια την πραγματικότητα αλλά μπορούν να σας δώσουν μια πολύ καλή πρώτη προσέγγιση.

Η χρωματική ποικιλία καλύπτει όλη την βασική γκάμα επιλογών έτσι ώστε να μπορέσετε να επιτύχετε τους συνδυασμούς που σας ταιριάζουν καλύτερα. Οι έμπειροι συνεργάτες του bathroomplus είναι πάντα στην διάθεσή σας για οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις χρειαστείτε για να βρείτε την ιδανική για εσάς λύση στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας. Απλά ρωτήστε τους.