Close

Grohe: Μπαταρίες κουζίνας με ντους

Η λειτουργικότητα αποτελεί πάντα ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των προϊόντων του Grohe. Δεν είναι απλά ένα χαρακτηριστικό ανάμεσα στα άλλα, αλλά βασικό συστατικό της άποψης για την ποιότητα και μέρος της φιλοσοφίας της εταιρείας. Στον τομέα των μπαταριών κουζίνας η προσθήκη ντους απαντά σε μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο χρήστης.

Ο καθαρισμός των πιάτων και ποτηριών, το πλύσιμο των λαχανικών ακόμα και το πλύσιμο του πάγκου αποτελεί πάντα ένα “θέμα” σε ό,τι αφορά στον καθορισμό της ροής του νερού στο σημείο που μας ενδιαφέρει. Ενώ στις μπαταρίες μπάνιου η ύπαρξη ντους θεωρείται σχεδόν αυτονόητη δεν ισχύει το ίδιο και στην κουζίνα. Ο Grohe στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα προς αυτή την κατεύθυνση. Προσθέτοντας τα ντους στις μπαταρίες κουζίνας μετατρέπει την μπαταρία από απλή παροχή νερού σε εργαλείο και το νεροχύτη της κουζίνας σε μια πολυλειτουργική ζώνη εργασίας.

Μπαταρίες κουζίνας με αποσπώμενα ή μετακινούμενα ντους

Οι σειρές μας από μπαταρίες κουζίνας του Grohe συνδυάζουν την εργονομία και λειτουργικότητα, τον βραβευμένο σχεδιασμό, την υψηλή ποιότητα υλικών κατασκευής και την εφαρμογή ποικίλων τεχνολογιών. Η ευρεία ποικιλία σχεδίων εξασφαλίζει ότι θα βρείτε μια μπαταρία κουζίνας με αποσπώμενο ντους που θα ταιριάζει στο αισθητικό αποτέλεσμα που ονειρεύεστε και έχετε σχεδιάσει. Είτε τα αισθητικά σας πρότυπα ακολουθούν τον σύγχρονο σχεδιασμό είτε τον κλασικό είναι σίγουρο ότι κάποιο από τα μοντέλα των μπαταριών κουζίνας του Grohe θα καλύψει τις αισθητικές ανάγκες σας. Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες στις μπαταρίες κουζίνας με ντους. Με αποσπώμενο ντους  και με μετακινούμενο. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο αποσπώμενο και το μετακινούμενο ντους;
Και τα δύο προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες και ευελιξία. Η διαφορά είναι στην κίνηση που απαιτείται για την εξαγωγή του ντους από το ρουξούνι της μπαταρίας.
Αν η μπαταρία της κουζίνας έχει ίσιο ρουξούνι, θα πρέπει να «τραβήξετε» το ντους. Αν το ρουξούνι κοιτάει προς τα κάτω, τότε το “μετακινείτε (προς τα κάτω)” για να χρησιμοποιήσετε το ντους.

Μπαταρίες κουζίνες με επαγγελματικού στυλ ντους

Στην πραγματικότητα αναφερόμαστε στην σειρά μπαταριών κουζίνας Κ7. Πρόκειται για μια σειρά που αντιμετωπίζει τις ανάγκες της κουζίνας με ημι- επαγγελματικό τρόπο αν και πολλοί την συγκρίνουν και με απλές επαγγελματικές βρύσες. Τα χαρακτηριστικά της δεν περιορίζονται στην λειτουργικότητα που προσφέρει το ντους αλλά σε μια σειρά από χαρακτηριστικά που κάνουν εύκολη την ζωή του οικιακού σεφ. Καταρχάς το ντους είναι επαγγελματικών προδιαγραφών διαθέτοντας ένα επαγγελματικό σπρέι και ένα πλευρικό σπρέι. Η εντυπωσιακή σειρά περιλαμβάνει κάθε πιθανό συνδυασμό μπαταρίας και ντους. Παράλληλα στην σειρά αξιοποιείται η τεχνολογία GROHE SpeedClean κατά των αλάτων διευκολύνοντας σημαντικά τις διαδικασίες καθαρισμού αλλά και την αντοχή στο χρόνο των υλικών. Απλά σκουπίστε την επιφάνεια του ντους για να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα αλάτων.

 

Μπαταρίες κουζίνας με ντους δύο ροών

Από το ξέπλυμα λαχανικών και φρούτων έως το γέμισμα δοχείων και κατσαρολών, μια μπαταρία με διπλής λειτουργίας ντους είναι ένα εργαλείο δουλειάς που θα κάνει την ζωή σας ευκολότερη.
Η επιλογή από δύο ροές ντους είναι μια πολύ έξυπνη και λειτουργική ιδέα. Η μία δίνει μια πλατιά ροή νερού κατάλληλη για την διαδικασία του ξεπλύματος. Η κανονική ροή νερού εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες.
Η εναλλαγή ανάμεσα στην κανονική και την πλατιά ροή γίνεται εύκολα. Στις μπαταριές κουζίνας αποσπώμενο ντους, υπάρχει ένας διακόπτης που σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάζετε ανάμεσα στην πλατιά και την κανονική ροή. Στα μικρότερα ντους, απλώς κλείστε τη βρύση για να επανέλθει η κανονική ροή.
Στόχος του σχεδιαστή ήταν να αυξήσει την επιφάνεια εργασίας. Τα αποσπώμενα ντους έχουν εμβέλεια 40 – 50 εκ. ανάλογα με το σχεδιασμό μπαταρίας που θα επιλέξετε.
Η αντοχή των υλικών, η εμφάνιση και η αξιόπιστη απόδοση αποτελούν αδιαπραγμάτευτα στοιχεία για τον Grohe που, φυσικά, συναντάμε και εδώ.
Όλες οι μπαταρίες κουζίνας GROHE  με αποσπώμενο ντους έχουν ένα συμπαγές σπιράλ από ατσάλι για απαστράπτουσα εμφάνιση ασχέτως με το  πόσο συχνά χρησιμοποιείται. Ένα ελατήριο κάτω από το νεροχύτη καθοδηγεί το σπιράλ στη θέση του μετά τη χρήση.

Μπαταρίες κουζίνας GROHE με αποσπώμενα mousseurs

Αν προτιμάτε την αρχιτεκτονική εμφάνιση των ρουξουνιών σε σχήμα Γ και U, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να τη λειτουργικότητα ενός αποσπώμενου ντους, τότε επιλέξτε μία από τις μπαταρίες κουζίνας μας με αποσπώμενο mousseur.
Σε αντίθεση με το αποσπώμενο ντους, το οποίο έχει δύο ροές, το αποσπώμενο  mousseur απλώς επεκτείνει την εμβέλεια του ρουθουνιού της μπαταρίας και διαθέτει μόνο μια ροή.
Το ρουξούνι της μπαταρίας χωρίζεται είτε μπροστά είτε στη μέση (ανάλογα με το σχεδιασμό), για να επιτρέπει στην άκρη να αποσπαστεί.
Όταν δε χρησιμοποιείται το αποσπώμενο mousseur, είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνετε ότι η μπαταρία έχει και αυτή την πρακτική λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΔΩ