Close

Grohe: Έξυπνες λύσεις για την ασφάλεια νερού

Τα συστήματα που αφορούν στο λεγόμενο «έξυπνο σπίτι» γίνονται όλο και ευρύτερα γνωστά αυτοματοποιώντας λειτουργίες σχετικές με την ασφάλεια, την άνεση, την εξατομικευμένη χρήση, τον έλεγχο και προγραμματισμό συσκευών από μακριά κ.α. Ο GROHE καταθέτει στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά του “Smart Home” ένα επαναστατικό σύστημα ασφάλειας νερού για το σπίτι. Ο GROHE Sense και ο GROHE Sense Guard είναι οι τελευταίες έξυπνες λύσεις του GROHE για το έξυπνο σπίτι.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο αισθητήρα νερού. Στόχος η αποφυγή οικιακών ζημιών από το νερό. Το σύστημα ελέγχεται μέσω εφαρμογής από μακριά μέσω κινητού τηλεφώνου.
Ο έξυπνος αισθητήρας νερού GROHE Sense παρακολουθεί την υγρασία, ανιχνεύει διαρροές και ειδοποιεί τους αμέσως ιδιοκτήτες σε περίπτωση προβλήματος, ενώ ο GROHE Sense Guard είναι εγκατεστημένος στην κεντρική παροχή του νερού και μπορεί να απενεργοποιήσει την παροχή νερού σε περίπτωση διαρροής. Και οι δύο χρησιμοποιούν πρωτοποριακή έξυπνη τεχνολογία, που επιτρέπει την παρακολούθηση και τον έλεγχόν τους με την χρήση της εφαρμογής GROHE ONDUS.

Αποτρέψιμη ζημιά από νερό


Ο GROHE Sense και ο GROHE Sense Guard έχουν δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της αποτροπής ζημιών από νερό στα σπίτια. Όπως δείχνει έρευνα που πραγματοποίησε ο GROHE ο συγκεκριμένος κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υποτιμημένος από τον μέσο ιδιοκτήτη σπιτιού. Ωστόσο, τα στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος είναι πολύ ενδιαφέροντα. Τα μισά από τα νοικοκυριά στην Ευρώπη έχουν υποστεί ζημίες από διαρροή νερού τουλάχιστον μία φορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα στοιχεία σχετικής έκθεσης της Γερμανικής Ασφαλιστικής Ένωσης. Με βάση αυτά τα στοιχεία το 93% των περιπτώσεων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Ο GROHE σχεδίασε και υλοποίησε αυτή την λύση με την χρήση έξυπνων συσκευών για την παρακολούθηση και πρόληψη των ζημιών από το νερό. Το σύστημα μπορεί να θεωρηθεί ένα φυσικό βήμα για την εταιρεία που εξειδικεύεται σε προϊόντα που αφορούν στο νερό και στο μπάνιο αλλά και στην καινοτομία των προϊόντων της.

Καινοτόμα προϊόντα για ένα πιο έξυπνο μέλλον


Ο GROHE Sense είναι ένας έξυπνος αισθητήρας νερού. Καθώς τοποθετείται εύκολα στο πάτωμα, ανιχνεύει την πλημμύρα και παρακολουθεί τη θερμοκρασία και την υγρασία του δωματίου. Πολλαπλές συσκευές σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενημερώνουν άμεσα τον ιδιοκτήτη του σπιτιού για οποιαδήποτε σχετική μεταβολή, ώστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να έχει το χρόνο να αντιδράσει.

Ο GROHE Sense Guard είναι ένας έξυπνος ελεγκτής νερού, ο οποίος ανιχνεύει τον κίνδυνο παγετού, μικροδιαρροές και σπασίματα σωλήνων. Εγκαθιστώντας τον στην κεντρικό σωλήνα νερού του σπιτιού από έναν επαγγελματία εγκαταστάτη, μπορεί κανείς να απενεργοποιήσει την παροχή νερού με τη συσκευή αυτόματα σε περίπτωση διαρροής. Ακόμη και εάν αφήσετε μία βρύση ανοιχτή, αυτό δεν θα περάσει πια απαρατήρητο! Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την εφαρμογή της σε εξοχικές κατοικίες.

Το πρωτοποριακό σύστημα ασφάλειας νερού βασίζεται στη τεχνολογία ασύρματου LAN, που ελέγχεται μέσω της εφαρμογής GROHE ONDUS – και ελέγχει το κεντρικό στοιχείο του συστήματος GROHE Sense. Το σύστημα προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε κινδύνους που αφορούν στο νερό, επιτρέποντας την συνεχή απομακρυσμένη παρακολούθηση και τον έλεγχο του GROHE Sense και του GROHE Sense Guard – οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε. Οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν υπάρχει πρόβλημα στο σπίτι και μπορούν να διακόψουν την παροχή νερού με την εφαρμογή και το GROHE Sense Guard για να αποτρέψουν μεγάλες ζημιές. Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την οικιακή κατανάλωση νερού.

Αισθανθείτε ασφαλείς

“Ο στόχος μας είναι να είμαστε μία πηγή ασφάλειας. Η ζημιά που οφείλεται στο νερό είναι η συχνότερη ζημία στο σπίτι. Όταν προκύπτουν ζημιές από το νερό, συχνά μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για την αποκατάστασή τους. Και σε αυτή την περίπτωση η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναπτύξαμε το σύστημα ασφάλειας νερού GROHE Sense” λέει ο Michael Rauterkus, Διευθύνων Σύμβουλος της GROHE AG.
Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες από εξειδικευμένα στελέχη του bathroomplus.