Close

Χρώματα και υλικά στο μπάνιο: Tips από την Keramag

Ο συνδυασμός χρωμάτων και διαφορετικών υλικών στο μπάνιο εν όψη της ανακαίνισης του ή του σχεδιασμού του από την αρχή αποτελεί ευκαιρία δημιουργικού προβληματισμού. Το τι είναι σωστό ή ωραίο και τι όχι ενέχει μεγάλο βαθμό υποκειμενικής κρίσης. Ωστόσο κάποιες βασικές αρχές θα σας βοηθήσουν και θα φανούν χρήσιμες χωρίς να στερούν τις δυνατότητα να βάλετε την προσωπική σας πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα. Στο bathroomplus δεν είναι η πρώτη φορά που συλλέγουμε και σας παρουσιάζουμε από αξιόπιστες πηγές σχετικές πληροφορίες. Αυτή την φορά σας μεταφέρουμε 4 tips που αναφέρουν ειδικοί της Keramag.

 

Οι πολλές αποχρώσεις του Γκρι

Keramag_Citerio

Καταρχάς θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το γκρι δεν είναι ένα χρώμα αλλά η βάση μια μεγάλης και πλούσιας χρωματικής παλέτας με ποικίλους τόνους και αποχρώσεις. Επίσης, το γκρι, είναι μέσα στην μόδα και αν και θεωρείτε σχετικά ουδέτερο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί βαρετό. Το γκρι προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για να δημιουργήσει κανείς χώρους με στυλ.

Ως χρώμα μπορεί να συνδυαστεί και να αναδείξει μεταλλικά στοιχεία, όπως αξεσουάρ μπάνιου, μπαταρίες μπάνιου ή στοιχεία των επίπλων μπάνιου.

Συμπληρωματικά χρώματα και ενδιάμεσες αποχρώσεις, όπως τα πράσινογάλαζα, δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Σε συνδυασμό με φυσικών αποχρώσεων και εμφάνισης υλικά και φυτά μας κάνουν να νιώθουμε συνδεδεμένοι με τη φύση.

Συνδυασμοί χρωμάτων δένουν αρμονικά εάν ακολουθήσουν τις ίδιες “αξίες” χρώματος. Έπιπλα μπάνιου σε ζεστό γκρι και ένα πάτωμα με κρύο γκρίζο δίνουν πάντα ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.
Σε γενικές γραμμές: απαλές αποχρώσεις δίνουν την ψευδαίσθηση του ανοικτού χώρου και κάνουν τα μικρά μπάνια να φαίνονται μεγαλύτερα. Τα σκούρα χρώματα φέρνουν τοίχους και οροφές πιο κοντά και κάνουν μεγάλα μπάνια να φαίνονται μικρότερα.

Διαφορετικά υλικά μπορούν να ζωντανέψουν ένα μπάνιο. Αλλά να είστε προσεκτικοί: ξύλο και φυσική πέτρα έχουν διαφορετικές αποχρώσεις. Αν μάλιστα πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αυτά τα υλικά σε φυσική μορφή και όχι σε τεχνητή όπου οι αποχρώσεις είναι σταθερές (π.χ. πλακάκια μπάνιου με όψη ξύλου ή πέτρας) δουλέψτε τα υλικά αυτά μαζί αφού δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για τις τελικές αποχρώσεις από πριν.

Οι πληροφορίες προέρχονται από ειδικούς της Keramag. Η Keramag είναι μέλος του γερμανικού ομίλου Geberit Group ο οποίος κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή ειδών υγιεινής. Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από είδη υγιεινής, μπανιέρες, αξεσουάρ μπάνιου, μπαταρίες μπάνιου, τουαλέτες, νιπτήρες, ντους, ειδικές κατασκευές για παιδικά μπάνια και πολλά ακόμα προϊόντα που αφορούν στο νερό. Στη συλλογή του bathroomplus έχουμε διαλέξει μερικά από τα ποιο επιτυχημένα κομμάτια. Μπορείτε να δείτε στο νέο μας showroom ή στις φωτογραφικές συλλογές προϊόντων στο site μας.

Επιλέξτε κατηγορία προϊόντων από το μενού ή κάντε κλικ στους ακόλουθους συνδέσμους.

Είδη υγιεινής

Νιπτήρες

Σχετικά άρθρα:

6 ΟΠΤΙΚΑ ΤΡΙΚ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ