Close

Ανακαίνιση μπάνιου: 10 χρήσιμες συμβουλές

Η ανακαίνιση κάθε δωματίου μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά το μπάνιο συνήθως περιλαμβάνει περισσότερες προκλήσεις και δυσκολίες από ό, τι οι περισσότεροι χώροι. Με πολλές διαφορετικές πτυχές που πρέπει να εξετάσετε όπως τα πλακάκια του μπάνιου, τα υδραυλικά και τα φωτιστικά, η ανακαίνιση ενός μπάνιου δεν είναι ένα εύκολο παιγνίδι. Αλλά, με κάποιες χρήσιμες συμβουλές ειδικών, λίγη υπομονή και ο σχεδιασμός για την ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί

πραγματικά να σας βοηθήσει να μετατρέψετε το υπάρχον σπίτι σας, να φέρετε μια νέα αίσθηση και να αναβαθμίσετε την ποιότητα της καθημερινότητας σας. Ο Kari McIntosh του Kari McIntosh Design έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στον τομέα της διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Σας μεταφέρουμε μια σειρά από ενδιαφέρουσες συμβουλές που καταγράφει σε διεθνούς κύρους media εξειδικευμένο στο design. Ελπίζουμε να τις βρείτε και εσείς χρήσιμες.

Εξετάστε τον τρόπο ζωής σας κατά την διαδικασία επιλογή των υλικών.

Όλοι αγαπούν ένα μαρμάρινο μπάνιο, αλλά λίγοι “αντέχουν” τη συντήρηση και προσοχή που απαιτεί η χρήση αυτού του υλικού. Επειδή η χρήση σκληρών χημικών ουσιών στην πέτρα είναι απόλυτα απαγορευμένη, σκεφτείτε αν οι χρήστες αυτού του δωματίου θα είναι σε θέση να έχουν την πρόσθετη προσοχή που απαιτείται για να εξασφαλίσουν τις συνθήκες κατά της χάραξης από χημικά και σαπούνι. Εάν το μπάνιο χρησιμοποιείται από μικρά παιδιά ή περιοχή με υψηλή υγρασία, τα κεραμικά πλακάκια με όψη μαρμάρου είναι μια σαφώς καλύτερη επιλογή.

Σκεφτείτε το χώρο του μπάνιου.

Είναι το μπάνιο κύριο ή βοηθητικό; Θα το χρησιμοποιούν τα ίδια σταθερά άτομα ή θα είναι κοινόχρηστο. Οι χρήστες θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να αφιερώσουν σε ένα απολαυστικό μεν αλλά απαιτητικό από πλευράς χρόνου μπάνιο; Όλες αυτές οι λεπτομέρειες –που στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου λεπτομέρειες- θα σας βοηθήσου να αποφασίσετε για το εάν θα επιλέξετε ένα ντους spa αντί για ένα απλό ντους ή και μια μπανιέρα.

Εξετάστε τις λύσεις πολλαπλών χρήσεων.

Σε ποιόν δεν αρέσει να χρησιμοποιεί εντυπωσιακούς καθρέπτες πάνω από τους νιπτήρες ενός μπάνιου. Δίνουν την αίσθηση πολυτέλειας και αρχοντιάς. Όμως σε περιορισμένους χώρους, σε μικρά μπάνια θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα καθρέπτη που να κρύβει από πίσω του ένα χώρο φαρμακείου ώστε να κερδίσετε λίγο επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Σκεφτείτε τη λειτουργικότητα.

Σε μπάνια για μικρά παιδιά, επιλέξτε μια μπανιέρα / ντουζιέρα. Χρησιμοποιήστε μια διασκεδαστική, με ωραία σχέδια και χρώματα κουρτίνα για ντους για να βοηθήσετε τα παιδιά να “κολυμπούν” στην μπανιέρα χωρίς να ρίχνουν τα νερά έξω. Μπορείτε αργότερα να αντικαταστήσετε την κουρτίνα με ένα διαχωριστικό από γυαλί.

Να είστε ενήμεροι για τους περιορισμούς.

Ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας, το κτίριο ή η τοποθεσία ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί σε ό, τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε περιορισμούς των μισθωτών, σε περιορισμούς εξοικονόμησης νερού σε ορισμένα μέρη (όπως σε κάποια νησιά) ή ακόμα και η πίεση του νερού που έχετε στο μπάνιο σας. Όλα αυτά που μπορεί να επηρεάσουν τις επιλογές σας. Για παράδειγμα, κάποια συστήματα απαιτούν ελάχιστη πίεση νερού για να λειτουργήσουν σωστά. Σε μέρη όπου το νερό είναι ανεπαρκές (αλλά και σε άλλα που δεν είναι) καλό είναι να λάβετε υπόψη σας τις παραμέτρους που αφορούν στην εξοικονόμηση νερού. Το καζανάκι του μπάνιου, το ντους και μια σειρά από άλλες επιλογές αφορούν σε αυτή την παράμετρο.

Προσθέστε προσωπικότητα στο μπάνιο.

Τα έπιπλα μπάνιου, είτε πρόκειται για το έπιπλο που επικάθεται ο νιπτήρας του μπάνιου είτε για οποιοδήποτε άλλο αποτελεί βασικό συστατικό της διακόσμησης και της τελικής εικόνας του μπάνιου. Πέρα από το σχέδιο των επίπλων, τα χρώματα που θα επιλέξετε, αν δεν είναι ουδέτερα ώστε να περνούν απαρατήρητα, μπορούν να προσθέσουν ένα μοναδικό στοιχείο σχεδιασμού στο μπάνιο σας.

Μην ξεχνάτε το κάθισμα του ντους.

Μπορούν να φανεί ιδιαίτερα βολικό και χρήσιμο στην περίπτωση που περάσετε μια περίοδο τραυματισμού και επίσης μπορεί να αποδειχθεί πολύ βολικό για το ξύρισμα και τα προϊόντα περιποίησης.

Χρησιμοποιήστε την αίσθηση της αφής σας.

Φροντίστε να δείτε και να αγγίξετε προσωπικά τα είδη που θα βάλετε στο μπάνιο σας όπως τις μπαταρίες μπάνιου. Υπάρχει τεράστια διαφορά πώς αισθάνεται μια βρύση στο χέρι σας και την ποιότητα του φινιρίσματος της. Όλα αυτά είναι δύσκολο να δει κανείς στο διαδίκτυο. Έτσι, σας συστήνουμε να προγραμματίσετε κάποια στιγμή να επισκεφθείτε το κατάστημα που τους πουλάει. Το Bathroomplus έχει δημιουργήσει ένα ευχάριστο και λειτουργικό χώρο / showroom όπου σας περιμένουμε για να δείτε και να αγγίξετε ότι σας ενδιαφέρει.

Ασχοληθείτε με το φωτισμό.

Εκτός από τη λειτουργικότητα, το στυλ του φωτισμού στο μπάνιο σας πρέπει να σας απασχολήσει σοβαρά. Τι είδους φωτισμό θέλετε; Σε τι αποχρώσεις; Τι είδους φωτιστικά σώματα θα επιλέξετε; Όλα αυτά θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα και για αυτό δώστε τους την απαραίτητη προσοχή και σημασία.

Μην ξεχνάτε αξεσουάρ και διακοσμητικά στο μπάνιο.

Αξεσουάρ και διακοσμητικά μπορούν να καθορίσουν την εικόνα στο μπάνιο σας! Η τέχνη στους τοίχους υπό την μορφή σχεδίων ή πινάκων ή φωτογραφιών κ.λπ., σε ποιό εξτρεμιστικές περιπτώσεις τα χειροποίητα χαλιά και τα πολυτελή υφάσματα λουτρών αναβαθμίζουν τα κλασικά σχεδιασμένα μπάνια σε μοναδικές προσωπικές δηλώσεις αισθητικής. Εξ ίσου σημαντικό ρόλο μπορούν να παίξουν τα αξεσουάρ μπάνιου καθώς και τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στο bathroomplus είμαστε έτοιμοι να σας ακούσουμε να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που σας ταιριάζουν καλύτερα.