Close

5 τάσεις για το μπάνιο στην ISH της Φρανκφούρτης

Οι βασικότερες τάσεις στην βιομηχανία του μπάνιου όπως προκύπτουν από την ISH αφορούν στους τομείς: υγεία, ευεξία, προσβασιμότητα, ψηφιακές εφαρμογές, εξατομίκευση και νέα υλικά. Η έκθεση ISH της Φρανκφούρτης, η οποία ολοκληρώθηκε εχθές, είναι μια από τις μεγάλες παγκοσμίως εκθέσεις όπου οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου παρουσίασαν τα τελευταία προϊόντα μπάνιου, νερού και ενέργειας. Σύνθημα της φετινής έκθεσης ήταν το “Νερό. Ενέργεια. Ζωή”. Πάνω από 2.460 εκθέτες έλαβαν μέρος στη φετινή ISH της Φρανκφούρτης. Εμείς θα σταθούμε, σε πρώτη φάση, στις τάσεις που φαίνεται να απασχολούν εντονότερα την αγορά του μπάνιου. Τάσεις που έχουν προσελκύσει τις εταιρείες του χώρου να αναπτύξουν νέα προϊόντα, υλικά και υπηρεσίες.

Δεν θα προβούμε σε μακροσκελή αναφορά εξειδικευμένων πληροφοριών που μπορεί να μην ενδιαφέρει όλους αλλά σε μια αναφορά σε τίτλους που σκιαγραφεί το πως διαμορφώνεται το νέο περιβάλλον και τοποθετεί τους βασικούς τομείς ανάπτυξης καινοτομιών και νέων προϊόντων στα χρόνια που έρχονται. Ωστόσο σε κάθε “τίτλο” παραθέτουμε το σχετικό “σύνδεσμο” / “link”  με την εξειδικευμένη σελίδα αναφοράς στο επίσημο site της έκθεσης όπου αυτός που επιθυμεί να πάρει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να προστρέχει με ένα κλικ.

image.444

Σε επόμενο άρθρο μας θα αναφερθούμε σε μερικούς από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς οίκους στο χώρο του μπάνιου, όπως οι Grohe, Duravit, Geberit, Keramag, Laufen, Tubes κ.α. και στα προϊόντα που παρουσίασαν στην έκθεση. Όλοι αυτοί οι οίκοι –και όχι μόνο- έχουν επιλεγεί με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια ως συνεργάτες του  Bathroomplus.

pic-ish-logo-data

Οι τομείς της έκθεσης για το νερό και το μπάνιο

Οι βασικότερες τάσεις της αγοράς αναδεικνύονται μέσα από την επιλογή σχετικών ενοτήτων της έκθεσης. Οι βασικές ενότητες, στο τομέα του μπάνιου και του νερού, της φετινής έκθεσης ISH αφορούσαν στις ακόλουθες κατηγορίες εκθεμάτων.

Το μπάνιο για τον άνθρωπο

Το μπάνιο προάγει την υγεία
Εξετάζονται ο ρόλος και οι δυνατότητες του μπάνιου να προσφέρει υπηρεσίες χαλάρωσης αλλά και θεραπευτικές υπηρεσίες. Η “Υδροθεραπεία” και η χρήση του νερού με σκοπό την διατήρηση και βελτίωση της υγείας είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Σήμερα έχει εμπλουτιστεί και εξειδικευτεί βρίσκοντας εφαρμογές από τα υδρομασάζ, το jaccuzi, το χαμάμ και την σάουνα, το HOME SPA αλλά και εφαρμογές όπως η χρωμοθεραπεία. Στην ίδια τάση υπακούν και προϊόντα όπως οι λεκάνες τουαλέτας με ενσωματωμένο ντους.

Διαβάστε περισσότερα για αυτή την ενότητα ΕΔΩ

AAL-Spiegel@VDS-424-225

Το  μπάνιο“για όλους”

Το νέο πολυτελές μπάνιο είναι ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ.  Βασική μέριμνα είναι η δημιουργία ενός μπάνιου που είναι λειτουργικό και εύχρηστο για όλους. Μικρούς και μεγάλους, άτομα με κινητικές ή άλλες ιδιαιτερότητες. Με άλλα λόγια βασικός στόχος είναι η προώθηση του σχεδιασμού μπάνιου “για όλους” κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγο της ταχύτατης αύξησης του ποσοστού τρίτης ηλικίας στο πληθυσμό της Ευρώπη.
Διαβάστε περισσότερα για αυτή την ενότητα ΕΔΩ

 

Το “εξατομικευμένο” μπάνιο

Ένα μπάνιο που σαν ταιριάζει σαν «γάντι». Η γενικότερη τάση για εξατομίκευση των προϊόντων και υπηρεσιών στις προτιμήσεις και επιλογές του κάθε καταναλωτή ξεχωριστά βρίσκει έδαφος εφαρμογής και στο χώρο του μπάνιου. Όταν μιλάμε σήμερα για ένα εξατομικευμένο μπάνιο, δεν εννοούμε εξωφρενικά έπιπλα ή ιδιαίτερα πρωτότυπες ιδέες, αλλά ένα μπάνιο, που όσον αφορά τη λειτουργία και την εμφάνισή του, είναι προσαρμοσμένο απόλυτα στο πρόσωπο που το χρησιμοποιεί και τις ανάγκες του.

Διαβάστε περισσότερα για την ενότητα αυτή ΕΔΩ

Smarte-Wannenarmaturen@VDS-424-225

Το ψηφιακό μπάνιο

Το μπάνιο του μέλλοντος θα αξιοποιεί τις εξελίξεις στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες προσφέροντας υπηρεσίες που απαντούν στις μεγάλες τάσεις που αφορούν α) στο μπάνιο που εστιάζει στις ανάγκες του άνδρα εξίσου με αυτές της γυναίκας β) Υγεία γ) Τρίτη ηλικία δ)Φιλικότητα στο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα για αυτή την ενότητα ΕΔΩ

 

Το “υπεύθυνο” μπάνιο

Ο καθαρισμός του μπάνιου γίνεται ευκολότερος. Καινοτόμα υλικά κάνουν τα μπάνια πιο “υγιεινό”. Τις τελευταίες δεκαετίες, το μπάνιο έχει εξελιχθεί από ένα χώρο καθαρά λειτουργικό σε μια ζώνη άνεσης και πολυτέλειας. Τα νέα, εύκολα στον καθαρισμό, υλικά μειώνουν το χρόνο καθαρισμού και συμβάλουν σημαντικά στην μεγαλύτερη απόλαυση του μπάνιου.
Διαβάστε περισσότερα για αυτή την ενότητα ΕΔΩ

Τεχνολογία για τους ανθρώπους

Δικτυωμένα συστήματα διαχείρισης του νερού παρέχουν ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον.  Οι συνδέσεις με κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές στο πλαίσιο εφαρμογών ενός “έξυπνου σπιτιού” βρίσκουν έδαφος ανάπτυξης στο χώρο του μπάνιου.

Διαβάστε περισσότερα για αυτή την ενότητα ΕΔΩ

Βιώσιμα συστήματα για θέρμανση νερού οικιακής χρήσης. Χρήση βιώσιμων πηγών ενέργειας.
Διαβάστε περισσότερα για αυτή την ενότητα ΕΔΩ

1481027196217

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την εξοικονόμηση νερού: περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενδιαφέρον για οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα για αυτή την ενότητα ΕΔΩ