Close

the Architect Show: Μια “εμπειρία” για την αρχιτεκτονική

Στις 4 & 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το the Architect Show στον εκθεσιακό χώρο Helexpo στο Μαρούσι. Σεμινάρια, συνέδρια, εκθέσεις, εκπαιδευτικές και inspirational διαλέξεις και workshops πλαισιώνουν την έκθεση υλικών για αρχιτεκτονικές εφαρμογές και διακόσμηση. Οι διοργανωτές υπόσχονται στους επισκέπτες αρχιτέκτονες και designers ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών με τους ανθρώπους των υλικών.

Τι είναι όμως ιδιαίτερο σε αυτή την διοργάνωση; Το Architect Show είναι μία εμπειρία.

Ο εκθεσιακός χώρος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί από μόνος του βίωμα. Τα εκθέματα παρουσιάζονται μέσα σε θεματικό περιβάλλον και με τρόπο που οι νέες τάσεις εντάσσονται σε συνολικές λύσεις και προτάσεις. Η έκθεση πλαισιώνεται από πάνελς στα οποία μεγάλα ονόματα από το χώρο της αρχιτεκτονικής και όχι μόνο, παραθέτουν συμπεράσματα για τις τάσεις, την οικονομία, το εμπόριο, αλλά και την πολιτική με την αρχιτεκτονική.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνδεση της διοργάνωσης με το Airbnb και τον τουρισμό.

Shadow & light theme 2019

Στο πλαίσιό του φετινού concept που έχει το όνομα  «Shadow & light theme 2019» δημιουργήθηκαν 8 διαφορετικοί χώροι / περίπτερα. Η είσοδος είναι ένας ατμοσφαιρικός διάδρομος, που εισάγει το θέμα του φωτός και της σκιάς, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εξερευνήσουν ελεύθερα περίπτερα με εγκαταστάσεις που αφορούν στο φωτισμό.

The Color HUBS

Το «The Color|HUBS”, είναι μια ενότητα όπου θα πραγματοποιηθούν workshops σχετικά με το χρώμα και τις τάσεις. Ειδικοί του χρώματος και του design θα συζητήσουν και θα διερευνήσουν θέματα σχετικά με τις επιρροές του χρώματος.

Το «Pottery and Barn Curated Bar & Lounge​» έχει δημιουργηθεί για να συνδέσει γευσιγνωσίες κρασιών, με την γαστρονομία και το finger food για τις Generation Y και Z με τον σχεδιασμό. Στο χώρο «The Kitchen Edition» η κουζίνα θα εξεταστεί ως κοινωνικό και … ψηφιακό φαινόμενο, ​με ελεύθερες νησίδες και μονάδες κουζίνας να βάζουν ιδέες για έναν hi tech και βιώσιμο τρόπο ζωής.

Ο χώρος «The Photographer’s EYE», θα φιλοξενήσει έκθεση φωτογραφίας, καταξιωμένων φωτογράφων με θέμα το αρχιτεκτονικό έργο. Θεματικές της, « Η αρχιτεκτονική της σκιάς», « η υλικότητα στον μεγεθυντικό φακό» και «Groundscapes και το μέλλον της underground αρχιτεκτονικής». Τέλος, στο “Dark Room – The material museum” τα υλικά εκτίθενται με τον απροσδόκητο τρόπο που περιγράφει το ίδιο το όνομα του χώρου!

Το Εκθεσιακό μέρος περιλαμβάνει μοναδικά υλικά για αρχιτεκτονικές εφαρμογές και interior design.

Συνεδριακά πάνελς:

« Hotelling now: Arrivals. Trends. Experiences. Authenticity

H Ιωάννα Μητροπούλου από το γραφείο Ennismore στο Λονδίνο, η Ρία Βογιατζή των Elastic Architects, ο Τάσος Γεωργαντζής των Urban Soul Project, ο Μιχάλης Μαυρολέων των A&M Architects, ο Ηλίας Μαστρομηνάς από την Μastrominas Architecture και ο Βαγγέλης Στυλιανίδης, παρουσιάζουν τις αφίξεις της χρονιάς στο χώρο των ξενοδοχείων. Με αφορμή αυτές, συζητούν για τις σχεδιαστικές προκλήσεις, τα conceptual ξενοδοχεία, τη σημασία της εμπειρίας, την αυθεντικότητα και το sense of place.

«Insight on Collaborative Design»

Η lighting designer Άννα Σμπώκου επιμελείται μία ενότητα στην οποία αρχιτέκτονες ή μηχανολόγοι θα μιλήσουν για τον ρόλο του μελετητή φωτισμού.

«Leisure Architecture»

Οι αρχιτέκτονες που βρίσκονται πίσω από βραβευμένες θερινές κατοικίες εξηγούν πώς σχεδιάζεται μία θερινή κατοικία και πώς αντιμετωπίζουν τον τοπικό, παραδοσιακό χαρακτήρα κάθε περιοχής; Ομιλητές: όπως ο Stephan Buerger του γραφείου Buerger Katsota, ο Αριστείδης Ντάλας, οι VOIS ARCHITECTS, ο Γιάννης και ο Μάρκος Δουρίδας του γραφείου R.C.TECH ο Ρήγας Ποτηρόπουλος του γραφείου Potiropoulos+Partners και άλλοι θα κάνουν μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους.

Public Architecture and Inclusive Design

Οι Μαρία Καλτσά, ο Ιάσων Τσάκωνας της OLIAROS, ο Γιώργος Μητρούλιας του γραφείου AREA, η Μάρθα Γιανακοπούλου του γραφείου IF UNTITLED και άλλοι αρχιτέκτονες αναφέρονται στο ρόλο του συμμετοχικού σχεδιασμού σε δημόσια έργα μέσω του έργου Λυκαβηττού. Η σημασία του Δημόσιου Χώρου για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και το ευ ζην των πολιτών. Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό έργο να αλλάξει το μέλλον μιας πόλης; Ποιος είναι ο κοινωνικός ρόλος της αρχιτεκτονικής; Αυτά και άλλα είναι ερωτήματα στα οποία θα αναζητηθούν απαντήσεις.

Co Working + Co Living

THE COHORT. Ο Λιβανέζος επενδυτής Omar Sawaf ενός Ξενοδοχείου με υπηρεσίες Co working & Co Living που θα ανοίξει στην καρδιά της Αθήνας θα μας μιλήσει για το project και τους λόγους που επενδύουν στην Αθήνα αυτή την περίοδο.

Ομιλίες

Ο διάσημος designer Michael Anastassiades θα είναι στην Αθήνα για να μιλήσει στο συνέδριο την πρώτη μέρα το Σάββατο 4 Μαίου.

A.I. Το ταξίδι πριν τον προορισμό. Παρουσιάζει ο Στέφανος Καράγκος CEO της XPLAIN. H Χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του τρόπου που κάποιος ταξιδεύει και της εξέλιξης στα επόμενα χρόνια του τουρισμού και της φιλοξενίας σε σχέση με αυτό που είναι σήμερα.

SUSTAINABLE HOTELS. Ο ρόλος της Αρχιτεκτονικής

Πως είναι ένα ξενοδοχείο που υπηρετεί τις αρχές των βιώσιμων και αειφορικών ξενοδοχείων; Τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;

Αποτελεί μονόδρομο για τη δημιουργία ανθεκτικών και υγιών κτιρίων τουριστικού τομέα η σχέση υψηλής αρχιτεκτονικής και αισθητικής ποιότητας με τη βιωσιμότητα;

 

ΠΟΤΕ

Ημερομηνίες: 4 & 5 Μαΐου, Ώρα: 11:00 – 20:00

ΠΟΥ

HELEXPO MAROUSSI, Λεωφ. Κηφισίας 39

Είσοδος: Ελεύθερη με προεγγραφή στο eventora

Εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε το tAS, δωρεάν εδώ

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

του Σπύρου Ζούγρη