Μπορεί ο άνθρωπός να αντιγράψει την φύση; Και ακόμα περισσότερο μπορεί να την αντιγράψει βελτιώνοντας ταυτόχρονα, στο τελικό τεχνικό αποτέλεσμα, κάποια από τα χαρακτηριστικά που θεωρούνται “αδυναμίες” των φυσικών υλικών; Το ερώτημα αφορά πλήθος υλικών και εξαπλώνεται ακόμα πιο πέρα. Τόσο που τείνει να γίνει «φιλοσοφικό» ερώτημα. Όσο για τις απαντήσεις ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό.
Στην πράξη, ωστόσο, η τεχνολογία υλικών προχωράει με τόσο θαυμαστή ταχύτητα. Σε πολλές περιπτώσεις ο άνθρωπος μπορεί να επιτύχει την δημιουργία υλικών που να καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο από φυσικά υλικά. Και για να έλθουμε και στα δικά μας…. στα πλακάκια

μπάνιου, πλακάκια κουζίνας, πλακάκια δαπέδου, πλακάκια τοίχου, πλακάκια εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων.
Εδώ οι τεχνολογικές εξελίξεις φαίνεται ότι έχουν να επιδείξουν ένα επιτυχημένο παράδειγμα. Τα πλακάκια που αισθητικά μιμούνται φυσικά υλικά έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια. Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά σαφώς ήταν το ισχυρό τους σημείο. Ποιό ήταν το αδύνατο; Η αίσθηση του “ψεύτικου”  του “μη φυσικού”. Βασική αιτία οι ατέλειες στις εκτύπωση αλλά και την “υφή”. Μικρές λεπτομέρειες που δεν περνούσαν απαρατήρητες στο μάτι. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι σχετικές εξελίξεις είναι εντυπωσιακές. Τόσο από πλευράς εκτύπωσης όσο και από πλευράς “υφής”, που επιτυγχάνεται με το ανάγλυφο των επιφανειών, έχουν δημιουργηθεί πραγματικά αριστουργήματα μίμησης φυσικών υλικών που μπορούν να ξεγελάσουν το μάτι.

Αναφερόμαστε σε ομάδες πλακιδίων όπως

Πλακάκια με όψη Ξύλου

Πλακάκια με όψη Πέτρας

Πλακάκια με όψη Μάρμαρου

Οι διαθέσιμες επιλογές στην αγορά είναι πολλές και πολλών ποιοτήτων και τιμών. Στη συλλογή από πλακάκια του Bathroomplus δεν ακολουθήσαμε την λογική της “ποσότητας” αλλά της “ποιότητας”. Δεν θέσαμε ως στόχο να τα έχουμε όλα αλλά να έχουμε από όλα. Επιλέξαμε προσεκτικά ανάμεσα στα καλύτερα έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την κλίμακα και ποικιλία πιθανών αισθητικών απαιτήσεων. Έτσι μπορούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη χωρίς να σας υποβάλουμε στο μαρτύριο των άπειρων, ατελείωτων επιλογών. Κάναμε το ξεσκαρτάρισμα πριν από εσάς για εσάς.

Σε εσάς απομένει η τελική επιλογή και η προσοχή που θα πρέπει να επιδείξετε στο τεχνικό κομμάτι της τοποθέτησης.

Αν λοιπόν το θέμα της επιλογής πλακιδίων για το μπάνιο, την κουζίνα, τους εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους τους σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου είναι στα θέματα που σας απασχολούν μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι. Είτε πρόκειται για μερική ή ολοκληρωτική ανακαίνιση είτε για σχεδιασμό και δημιουργία νέων χώρων ρίξτε μια ματιά στην συλλογή μας από την άνεση του καναπέ ή του γραφείου σας στις σχετικές σελίδες του site μας. Αν κάτι σας αρέσει μπορείτε να το παραγγείλετε ακολουθώντας τις σχετικές διαδικασίες ή απλά να έλθετε σε τηλεφωνική επαφή μαζί μας.

Εναλλακτικά, φυσικά, θα ήταν χαρά μας να σας υποδεχτούμε στο νέο μας showroom.

     

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On PinterestCheck Our Feed