Close

Grohe: Οδηγός για να επιλέξετε βρύση για την κουζίνα

Η βρύση της κουζίνας είναι το σκληρότερα δοκιμαζόμενο κομμάτι του εξοπλισμού στο σπίτι. Από το γέμισμα του βραστήρα μέχρι το πλύσιμο των λαχανικών, χρησιμοποιείται πολλές φορές όλη την ημέρα, κάθε μέρα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε μια βρύση που όχι μόνο να φαίνεται καλή, αλλά να είναι κατασκευασμένη με προδιαγραφές συχνής χρήσης και μεγάλης διάρκειας.

Ο Grohe, έχοντας κερδίσει μια ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στο τομέα κατασκευής μπαταριών κουζίνας και μπάνιου, καταγράφει υπό μορφή οδηγού, μια σειρά από ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές σε όποιους προγραμματίζουν να αγοράσουν βρύσες για την κουζίνα.

Επιλέγοντας σχέδιο για την βρύση της κουζίνας

Η συχνή και καθημερινή χρήση της βρύσης στη κουζίνα θέτει σε άμεση προτεραιότητα το στοιχείο της λειτουργικότητας. με αυτό το δεδομένο κάθε επιλογή θα πρέπει να πραγματοποιείται με κριτήριο την ισορροπία σχεδιασμού και λειτουργίας. Μια βρύση κουζίνας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο δουλειάς. Θα πρέπει να είναι εύκολη στη χρήση, ακόμη και με λερωμένα χέρια. Δοκιμάστε το μοχλό ρύθμισης του νερού. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλιστεί η εύκολη και ακριβής ρύθμιση της ροής ή/και της θερμοκρασίας του νερού.

Σε ότι αφορά το design, για μια κουζίνα που έχει σχεδιαστεί στην αρχιτεκτονική λογική  “ανοιχτού χώρου”, επιλέξτε μια βρύση με μονό μοχλό και με σχεδιαστικές γραμμές οι οποίες αντικατοπτρίζουν την “καθαρότητα” της αισθητικής του δωματίου.

Για μια παραδοσιακή κουζίνα επιλέξτε μια βρύση με δύο λαβές. Οι επίδοξοι μάγειρες και οι νοικοκυρές θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την λειτουργικότητα ενός αποσπώμενου ντους κάθε φόρα που θα χρειαστεί να ξεβγάλουν ή να πλύνουν λαχανικά και σκεύη κουζίνας όπως κατσαρόλες.

Βρύσες κουζίνας με δύο λαβές

Το κλασικό στυλ στις βρύσες κουζίνας με δύο μοχλούς τους επιτρέπει να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε σχεδιαστικό περιβάλλον κουζίνας. Τοποθετημένες σε μια μόνο τρύπα στον νεροχύτη ή στην επιφάνεια εργασίας, διαθέτουν μεμονωμένους μοχλούς ή λαβές για τον έλεγχο της παροχής ζεστού και κρύου νερού.

Βρύσες κουζίνας με μία λαβή

Οι βρύσες με ένα μοχλό (μίκτη νερού) σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη ροή νερού και τη θερμοκρασία με το ένα χέρι. Οι κεραμικοί δίσκοι στο φυσίγγιο της βρύσης επιτρέπουν τον έλεγχο του νερού με το ένα χέρι, αφήνοντας το άλλο χέρι σας ελεύθερο να χρησιμοποιήσει το ντους πλυσίματος. Οι μοχλοί μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή ή στο πλάι του σώματος της βρύσης.

Ανοξείδωτος χάλυβας vs χρωμίου

Από αισθητικής πλευράς, η εξωτερική όψη μια βρύσης κουζίνας από γυαλιστερό ανοξείδωτο χάλυβα ή από ματ χρώμιο μπορούν να καλύψουν όλα τα στυλ σχεδιασμού μιας κουζίνας. Το πορώδες ματ χρώμιο θα προσθέσει μια αίσθηση ζεστασιάς στην κουζίνα και θα βελτιώσει την εμφάνιση επιφανειών εργασίας και νεροχύτη. Από την άλλη πλευρά, ο γυαλιστερός ανοξείδωτος χάλυβας, ένα υλικό γνωστό για τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, δίνει μια ποιο επαγγελματική αίσθηση στο χώρο της κουζίνας.

Τι πρέπει να προσέξω;

Αναζητήστε μια βρύση κουζίνας με ένα στιβαρό μεταλλικό σώμα και με κεραμικούς δίσκους στο φυσίγγιο για “μαλακή” και εύκολη χρήση ρύθμιση της ροής και της θερμοκρασίας του νερού. Μια υψηλής ποιότητας βρύση θα διαρκέσει μια ζωή, γι ‘αυτό επιλέξτε ένα σχέδιο με διαχρονική αισθητική.

Το να αγοράσετε μια φτηνή βρύση κάθε άλλο παρά οικονομική επιλογή αποτελεί. Θυμηθείτε ότι πρόκειται για ένα εργαλείο δουλειάς με πολύ συχνή χρήση και ότι μια φθηνή επιλογή (και αντίστοιχη ποιότητα κατασκευής) θα έχει ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να την αντικαταστήσετε σε μερικά χρόνια. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, προσπαθήστε να εξοικονομήσετε χρήματα από αλλού στην κουζίνα.

Επιλέξτε μια βρύση που συνοδεύεται από εγγύηση – αυτό δείχνει ότι ο κατασκευαστής είναι βέβαιος ότι τα προϊόντα του θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν για τα επόμενα χρόνια.

Πριν την αγορά, ελέγξτε ότι η πίεση νερού είναι συμβατή με τις προδιαγραφές της βρύσης. Για καλύτερη απόδοση, πολλές βρύσες απαιτούν ελάχιστη πίεση ροής 1,0bar.

Δείτε εδώ μερικές ιδέες από την συλλογή μας σε βρύσες κουζίνας.