bathroom-elevator-glass-floor2Αν το μπάνιο είναι τόπος χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης τότε αυτό μάλλον δεν πληροί αυτούς τους όρους. Πάντως οι αρχιτέκτονες που το σχεδίασαν σίγουρα έχουν χιούμορ και δεν στερούνται πρωτοτυπίας. Η ιδέα ανήκει στο Μεξικάνικο αρχιτεκτονικό γραφείο Hernandez Silva Arquitectos. Όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν το  εσωτερικό του ρετιρέ ενός αποικιακού κτιρίου της δεκαετίας το ΄70 στην Γκουανταλαχάρα, του Μεξικού βρέθηκαν μπροστά στο “ερώτημα”: Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα αχρησιμοποίητο φρεάτιο ανελκυστήρα; Το ενδιαφέρον είναι ότι επέλεξαν να αναδείξουν το “χάος” του ύψους ενός 15όροφου φρεατίου, με την χρήση γυάλινου πατώματος,  δημιουργώντας ένα χώρο πρόκληση, όπου αρκετοί θα δυσκολευόντουσαν να σταθούν έστω και για λίγο.

Αλλά και από αυτούς που θα τολμούσαν σίγουρα αρκετοί δεν θα αισθανόντουσαν χαλαρά και άνετα. Για αυτό το χώρο επέλεξαν την χρήση του μπάνιου WC. Κατά τα άλλα, έχουν διατηρηθεί οι απλές γραμμές στα αξεσουάρ μπάνιου, στην μπαταρία και στο νιπτήρα, στρογγυλεμένο σχέδιο για την λεκάνη της τουαλέτας, ένας μεγάλος απλός καθρέπτης μπάνιου που μεγαλώνει τον χώρο και έχουν τοποθετηθεί πλακάκια μπάνιου χωρίς σχέδια σε ένα από τους τοίχους. Στόχος να μην υπάρχει τίποτα εντυπωσιακό που να αποσπά την προσοχή του χρήστη από το βασικό σημείο αναφοράς που είναι το πάτωμα του μπάνιου. Η ιδέα για το μπάνιο πάνω από το χάος και οι σχετικές φωτογραφίες έγιναν αρκετά διάσημες στο internet. Σίγουρα το αξίζουν!

Όλος ο σχεδιασμός της ανακαίνισης του ρετιρέ έχει ακολουθήσει την αισθητική μια λιτής γραμμής που αξιοποιεί τις δυνατότητες των διαφανειών και των απλών υλικών. Τεράστια παράθυρα, από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, αξιοποιούν στο έπακρο την θέα του διαμερίσματος.

bathroom-elevator-glass-floor1

bathroom-elevator-glass-floor3

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed