Close

Διαγωνισμός για Αρχιτέκτονες με βραβείο 2 εκατομμύρια $

Το Ίδρυμα για Αειφόρες Κατασκευές της LafargeHolcim διοργανώνει για 6η χρονιά τον μεγάλο και καταξιωμένο διαγωνισμό στον κλάδο των βιώσιμων κατασκευών με βραβεία ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα Διεθνή Βραβεία LafargeHolcim αναδεικνύουν έργα και ιδέες από τους κλάδους της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής, του πολεοδομικού σχεδιασμού, καθώς και της τεχνολογίας υλικών και κατασκευών, που συνδυάζουν τις αειφόρες και αποδοτικές λύσεις με την αρχιτεκτονική αριστεία.
Καταληκτική ημερομηνία για συμμετοχές στα Διεθνή Βραβεία LafargeHolcim είναι η 25η Φεβρουαρίου.

Πώς θα συμμετέχετε στο Διαγωνισμό;

Η διοργάνωση παρέχει τη δυνατότητα υποβολής συμμετοχής σε δύο κατηγορίες:

Κύρια Κατηγορία: έργα αειφόρων κατασκευών από επαγγελματίες, τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο μελέτης και να έχουν μεγάλη πιθανότητα υλοποίησης. Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας για τους δημιουργούς έργων.

Κατηγορία «Επόμενη Γενιά»: φοιτητές και νέοι επαγγελματίες μέχρι 30 ετών έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν φρέσκες, τολμηρές και πρωτοποριακές ιδέες που βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο μελέτης. Οι συγγραφείς δεν μπορούν να είναι ηλικίας άνω των 30 ετών (ημερομηνία γέννησης πρέπει να είναι η 5η Ιουνίου 1989 ή αργότερα).
Και στις δύο κατηγορίες, η εκτέλεση του έργου δεν πρέπει να έχει ξεκινήσει πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.
Οι καταχωρήσεις πρέπει να είναι στα αγγλικά.

Οι 5 στόχοι του διαγωνισμού


Τα 5 “ζητήματα-στόχους” για αειφόρες κατασκευές του Ιδρύματος LafargeHolcim – καινοτομία και δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας, δεοντολογικά πρότυπα και κοινωνική ένταξη, αποδοτική χρήση πόρων και περιβαλλοντική επίδοση, οικονομική βιωσιμότητα και συμβατότητα, καθώς και αισθητική – χρησιμεύουν ως κριτήρια αξιολόγησης.

Οι κριτικές επιτροπές απαρτίζονται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Οι συμμετοχές αξιολογούνται σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.

Η εγγραφή είναι ανοιχτή έως τις 25 Φεβρουαρίου 2020 στις 14:00 (UTC ή GMT).
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.lafargeholcim-foundation.org/awards/6th-cycle

Δείτε προηγούμενα βραβευμένα έργα

Βιο-παλίμψηστο στην Ισπανία. Βυθίζοντας τον επισκέπτη σε έναν άλλο κόσμο

Καθαρισμός, συλλογή και παροχή νερού. Ένας Πολυλειτουργικός δημόσιος χώρος, Thecho, Νεπάλ

Ριζοσπαστική αρχαιολογία στην Ελβετία. Ρωμαϊκό κέντρο ανασκαφής της Αυγούστα Ραουρίτσα.

Η μυστηριώδης ιστορία του κήπου που παράγει νερό

Νέες χωρικές έννοιες για την πόλη του μέλλοντος, στη Ρωσία

Συλλογική Κοινότητα. Μετατροπή εργοστασίου σε κατοικία στην Πολωνία

Προκατασκευασμένα στοιχεία από σκυρόδεμα βοηθούν στην αναγέννηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Φιλιππίνες

Λίγα λόγια για τα Βραβεία

Το Ίδρυμα για Αειφόρες Κατασκευές της LafargeHolcim, μητρικής του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, διοργανώνει για 6η χρονιά τα Διεθνή Βραβεία LafargeHolcim.

Ο διαγωνισμός προάγει την κυκλική οικονομία και τη μείωση των εκπομπών CO2 σε όλους τους κλάδους. Παράλληλα, αναδεικνύει τις ιδέες που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις της εντεινόμενης αστικοποίησης και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής.

Από το 2003 το Ίδρυμα για Αειφόρες Κατασκευές της LafargeHolcim προάγει το διάλογο για τις αειφόρες κατασκευές μέσα από τους διαγωνισμούς των Διεθνών Βραβείων, τα ακαδημαϊκά φόρουμ και τις εκδόσεις του.

Μάθετε περισσότερα για τα Διεθνή Βραβεία LafargeHolcim εδώ.

Του Σπύρου Ζούγρη