Close

BETTE: Ντους στο ύψος του δαπέδου

Τα ντους στο ύψος του δαπέδου, ως λύση στο μπάνιο, διαθέτει μια σειρά από ισχυρά πλεονεκτήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι αρχιτέκτονες και διακοσμητές το επιλέγουν σε περιπτώσεις ριζικών ανακαινίσεων τόσο επαγγελματικών χώρων όπως τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όσο και οικιών, αντικαθιστώντας τις υφιστάμενες μπανιέρες ή άλλης μορφής υπερυψωμένων ντους.

Σε σχέση με τις μπανιέρες είναι προφανές το πλεονέκτημά τους που αφορά στο ότι καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο. Στις περιπτώσεις μάλιστα που η εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο αποτελεί έναν από τους σχεδιαστικούς στόχους η λύση της επιλογής ενός ντους στο ύψος του δαπέδου όχι μόνο κερδίζει στην πραγματικότητα χώρο αλλά, επιπλέον, μπορεί σχεδόν να εξαφανίσει την παρουσία του.

Λύση για μικρά μπάνια

Λόγω της απουσίας υψομετρικής διαφοράς και της οπτικής συνέχειας του ντους με το δάπεδο (εφόσον έχει επιλεχθεί ή ίδια ή παρεμφερής χρωματικά απόχρωση του δαπέδου και του χώρου του ντους) ο χώρος του μπάνιου δείχνει σαφώς μεγαλύτερος. Αυτό είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη δυνατότητα σε μικρά μπάνια που τα τελευταία χρόνια δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους σχεδιαστές.
Επιπλέον, το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα δεν περνά απαρατήρητο. Ίσως γιατί είμαστε συνηθισμένοι στην ιδέα ότι η συγκέντρωση και διοχέτευση του νερού ενός ντους απαιτεί ένα εμφανές υπερυψωμένο πλαίσιο.

… και άλλα πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της απουσίας υψομετρικής διαφοράς μεταξύ ντους και δαπέδου δεν σταματάνε στον τομέα της αισθητικής και σε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Μια πολύ σημαντική παράμετρος αφορά σε μια σειρά πρακτικών / λειτουργικών πλεονεκτημάτων. Το ντους είναι εύκολα προσβάσιμο από άτομα με κινητικά προβλήματα. Παράλληλα, τα σημεία ένωσης του ντους και του δαπέδου χωρίς υψομετρικές διαφορές και γωνίες εξασφαλίζει εύκολο καθαρισμό και άριστη υγιεινή στο μπάνιο. Τα πλεονεκτήματα αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία σε επαγγελματικούς χώρους όπου οι απαιτήσεις καθαριότητας είναι αυξημένες.
Ανάμεσα στις καλύτερες λύσεις από ντους στο ύψος του δαπέδου, τις οποίες έχουμε επιλέξει για την συλλογή του bathroomplus, είναι αυτές της εταιρείας Bette.

Η Bette, είναι μια γερμανική εταιρεία με μακροχρόνια παρουσία στην αγορά του μπάνιου. Η εταιρεία παράγει και διαθέτει μια σειρά από ντους στο ύψος του δαπέδου υπό την επωνυμία «Bette Floor Side».
Η σειρά BetteFloor Side διατίθεται σε ποικιλία διαστάσεων και επιλογών σχεδιασμού. Ανάμεσά τους είναι σίγουρο ότι θα μπορέσετε να εντοπίσετε αυτό που καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις προδιαγραφές και τις ανάγκες σας. Οι επιλογές περιλαμβάνουν από το μικρό τυποποιημένο σχήμα μέχρι μια μεγάλη, ευρύχωρη περιοχή για ντους. Προαιρετικά διαθέσιμο με το BetteUpstand είναι η δυνατότητα εγκατάστασης του ντους χωρίς σιλικόνη σύνδεσης στον τοίχο.

Η συλλογή διατίθεται σε μια μεγάλη ποικιλία τυπικών χρωμάτων μπάνιου και 22 αποκλειστικών ματ χρωμάτων.

Λίγα λόγια για την Bette

Η Bette είναι μια γερμανική οικογενειακή επιχείρηση. Παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα μπάνιου από κράμα χάλυβα-τιτανίου και σμάλτο με καθαρά φυσικά υλικά από το 1952.
Η Bette επέλεξε να επικεντρωθεί στο γυαλί/σμάλτο και το ατσάλι πριν από 60 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας τις σχετικές τεχνικές και τεχνολογίες. Όλα τα προϊόντα της είναι 100% ανακυκλώσιμα και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία, στην πόλη που είναι η έδρα της, στο Delbrück, παρέχοντας στην τοπική κοινότητα περίπου 370 θέσεις εργασίας.
Όλα τα προϊόντα μπάνιου Bette είναι φιλικά στο δέρμα και κατασκευάζονται εντελώς χωρίς χημικά ή διαλύτες. Στο πλαίσιο της «πράσινης» πολιτικής της έχει επενδύσει σε συστήματα παραγωγής ενέργειας (η επεξεργασία χάλυβα είναι μια ενεργοβόρα διαδικασία) και παράγει τα δύο τρίτα της ενέργειας που καταναλώνει στη διαδικασία κατασκευής από τις δικές της πηγές.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από τους εξειδικευμένους συνεργάτες του bathroomplus στο νέο μας showroom.