Close

Bette: Αντιολισθητική ασφάλεια στο μπάνιο

Τα ατυχήματα στο μπάνιο είναι από τα πιο κοινά και πιο σοβαρά ατυχήματα στο σπίτι. Αλλά με τα σωστά μέτρα, ο κίνδυνος ολίσθησης και πτώσης στο μπάνιο μπορεί να μειωθεί. Οι αντιολισθητικές επιφάνειες στο μπάνιο ή στο ντους θα βοηθήσουν στην αποφυγή επικίνδυνων ατυχημάτων. Εκτός από αυτές, θα πρέπει να προσέξετε μια σειρά από θέματα και συμβουλές που δίνει η Bette και τις οποίες μεταφέρουμε εδώ για εσάς.

Σε σχετικό δημοσίευμα της η Bette, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον αξιόπιστα γερμανικά εργοστάσια στο χώρο παραγωγής ειδών για το μπάνιο, αναφέρει:

Γιατί συμβαίνουν ατυχήματα στο μπάνιο;

Στη Γερμανία, κάθε χρόνο περίπου 250.000 άνθρωποι τραυματίζονται ως αποτέλεσμα ατυχήματος στο μπάνιο – και 44.000 από αυτούς είναι παιδιά. Ωστόσο, τα άτομα που είναι ασταθή στα πόδια τους και οι ηλικιωμένοι είναι άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου για ατυχήματα στο μπάνιο. Τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα περιλαμβάνουν ολίσθηση στην μπανιέρα ή σε βρεγμένα πλακάκια στο ντους, επειδή ο συνδυασμός λείων επιφανειών, νερού και σαπουνιού αυξάνει τον κίνδυνο, όπως και η ύπαρξη αντικειμένων στο πάτωμα.
Ποιες είναι οι συνέπειες των ατυχημάτων μπάνιου που προκύπτουν από ολίσθηση ή πτώση;
Οι συνέπειες της ολίσθησης ή της πτώσης είναι συνήθως σοβαρές λόγω του συνδυασμού μικρών χώρων, σκληρών επιφανειών όπως πλακιδίων ή φυσικής πέτρας, καθώς και αιχμηρών άκρων σε έπιπλα, νιπτήρες και  μπανιέρες. Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί, συνεπώς, περιλαμβάνουν οδυνηρά κτυπήματα ή σπασμένα κόκαλα, ειδικά στα χέρια και στα άκρα, και στη χειρότερη περίπτωση μια ατυχής πτώση μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο.

Πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ολισθηρές επιφάνειες και να αποφύγετε πτώσεις στο μπάνιο;

Φυσικά, το πάτωμα του μπάνιου πρέπει πάντα να είναι τακτοποιημένο και να μην υπάρχουν αντικείμενα κάτω. Οι αποθηκευτικοί χώροι με τη μορφή επίπλων και ντουλαπιών θα σας βοηθήσουν στη διατήρηση της τάξης. Το λάδι και τα υπόλοιπα από σαμπουάν ή το αφρόλουτρο στο μπάνιο πρέπει πάντα να ξεπλένονται αμέσως.

Οι μπανιέρες και τα ντους στο μπάνιο θα πρέπει να έχουν αντιολισθητική υποστήριξη. Οι λαβές είναι μια καλή ιδέα για άτομα που είναι ασταθή στα πόδια τους, καθώς παρέχουν επιπλέον ασφάλεια όταν περπατάνε και στέκονται ακίνητοι. Ο καλός φωτισμός χωρίς λάμψη στο μπάνιο αυξάνει επίσης την ασφάλεια.

BetteFloor by Bette

Είτε κατασκευάζετε ένα νέο μπάνιο είτε ανακαινίζετε το παλαιό σας μπάνιο, ο κίνδυνος να γλιστρήσει κάποιος μπορεί να εξαλειφθεί χρησιμοποιώντας αντιολισθητικά στοιχεία στο μπάνιο σε διάφορα σημεία π.χ. το BetteFloor by Bette.

Το δάπεδο μπάνιου BetteFloor διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό. Το φινίρισμα χωρίς πόρους εξασφαλίζει τη βέλτιστη υγιεινή στο μπάνιο. Πλήρως ενσωματωμένο στο δάπεδο έχει σχεδιασμό που προσφέρει άνετη πρόσβαση ακόμα και σε άτομα με κινητικά προβλήματα, και αποτελεί μια αρμονική προσθήκη σε κάθε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
Το BetteFloor διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχεδίων, από μικρές, τυπικές διαστάσεις έως μεγάλα δάπεδα που προσφέρουν άφθονο χώρο για ντους ενός ή και 2 ατόμων. Η συλλογή διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων μπάνιου και 22 αποκλειστικών ματ χρωμάτων.


Αυτή η λύση προσφέρει ένα ντους χωρίς καμία υψομετρική διαφορά από το υπόλοιπο δάπεδο του μπάνιου. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η στιβαρή επιφάνεια από χάλυβα τιτανίου διατίθεται επίσης με αντιολισθητική επιφάνεια που αυξάνει την ασφάλεια όταν οι χρήστες κινούνται ή στέκονται ακίνητοι.


Με το BetteAnti-Slip, η Bette προσφέρει μια λύση για τις περιοχές του ντους και της μπανιέρας που πληροί τις απαιτήσεις της πιστοποίησης ασφάλειας για περιοχές χωρίς παπούτσια με υγρό φορτίο (DIN 51097) και το πρότυπο DIN 18040.
Η επιφάνεια σμάλτου BetteAnti-Slip Pro προσφέρει επίσης μεγαλύτερη ασφάλεια όταν κινείστε και στέκεστε ακίνητοι στο ντους, με βάση το υψηλό πρότυπο ασφάλειας στην αντιολισθητική κατηγορία R10. Αυτή η επιφάνεια του σμάλτου είναι τραχιά (η οποία δεν είναι ορατή ούτε αισθητή) και με μεγαλύτερη αντοχή. Επιπλέον, αυτή η λύση είναι ελάχιστα ορατή στο μάτι, οπότε δεν μειώνεται η αισθητική του χώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Bathroomplus. Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας είναι στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και βοήθεια για να βρείτε την λύση που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας.