Close

Οι “πράσινες” βρύσες της Stern

Η Stern Engineering σχεδιάζει και παράγει μια σειρά “πράσινων” προϊόντων για το μπάνιο προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που προστατεύουν τον πιο πολύτιμο πόρο … το νερό.

Από το 1989, η Stern υπήρξε πρωτοπόρος στο σχεδιασμό προϊόντων για τον χώρο του μπάνιου που εστιάζουν – μεταξύ άλλων- στην εξοικονόμηση νερού με την χρήση της τεχνολογίας υπέρυθρης ακτινοβολίας. Το bathroomplus έχει επιλέξει να συμπεριλάβει στην συλλογή της για το μπάνιο την εταιρεία Stern και τα προϊόντα της, για την ποιότητα, την τεχνολογία και τον σχεδιασμό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stern έχει παρουσία σε περισσότερες από 80 χώρες.

bathroomplus-stern-3

Η  “πράσινη” σειρά μπαταριών νιπτήρα

Κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από μια γραμμή παραγωγής που ανήκει στην εταιρεία (κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στην εποχή μας), η ποικιλία των προϊόντων της περιλαμβάνει ηλεκτρονικές βρύσες τοίχου και πάγκου / επικαθήμενες. Η Stern παράγει επίσης μια μεγάλη ποικιλία εξαρτημάτων, όπως αισθητήρες υπερύθρων και πιεζοηλεκτρικούς διακόπτες. Η ποιότητα των προϊόντων πιστοποιείται από το ISO 9001.

Όλα τα προϊόντα της χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και λειτουργούν με αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας ή πιεζοηλεκτρικούς διακόπτες. Οι βρύσες με πιεζοηλεκτρικούς διακόπτες είναι ρυθμισμένες ώστε με το άγγιγμα του χρήστη να ξεκινάνε την ροή του νερού και να την διακόπτουν αυτόματα μετά από 7-8 δευτερόλεπτα. Αυτός ο χρόνος έχει προκύψει ως ιδανικός για την εξυπηρέτηση των αναγκών του χρήστη και παράλληλα για την εξοικονόμηση νερού. Το χρονικό όριο ροής του νερού μπορεί να επαναπροσδιοριστεί αν υπάρχει αυτή η ανάγκη από τους ιδιοκτήτες.

bathroomplus-stern-2

Ηλεκτρονική βρύση (λειτουργία χωρίς αφή) για εγκαταστάσεις σε πάγκο / επικαθήμενες.

Οι βρύσες αυτές ενεργοποιούνται από αισθητήρα υπερύθρων. Για προσδιορισμό της επιθυμητής θερμοκρασίας του νερού (ζεστό και κρύο νερό), περιλαμβάνουν ένα μοχλό για ρύθμιση θερμοκρασίας νερού. Επίσης η βρύση περιλαμβάνει φίλτρα καθώς και έναν δείκτη χαμηλής μπαταρίας. Η κατασκευή της  είναι ιδιαίτερα στερεή και ανθεκτική.

Μπορούν να πραγματοποιηθούν σειρά από ρυθμίσεις με τηλεχειριστήριο όπως: εύρος αισθητήρων, χρόνος ασφαλείας, καθυστέρηση για την έναρξη της ροής, καθυστέρηση για το σταμάτημα της ροής, ενεργοποίηση-απενεργοποίηση και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

bathroomplus-stern-1

Το ζήτημα της εξοικονόμησης νερού και ενέργειας στα κτήρια και ειδικότερα στο μπάνιο, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όσων ασχολούνται επαγγελματικά με την παραγωγή, το σχεδιασμό ή την χρήση τεχνολογιών και υλικών.  Τα “πράσινα κτήρια” είναι πλέον όλο και συχνότερα ένα από τα ζητούμενα στους σχεδιασμούς μηχανικών και αρχιτεκτόνων και στις προδιαγραφές επαγγελματικών χώρων, δημόσιων κτηρίων αλλά και σπιτιών που ανακαινίζονται ή σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την αρχή. Το μπάνιο είναι ο χώρος όπου πραγματοποιείται ένα μεγάλο μέρος της κατανάλωση νερού και έτσι η εφαρμογή τεχνολογιών στις μπαταρίες μπάνιου, μπαταρίες νιπτήρα, ντους, καζανάκια τουαλέτας κ.α. που επιδρούν θετικά στην εξοικονόμηση νερού είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Βαθμολογία LEED

Η Stern προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για την πλήρως αυτοματοποιημένη εμπειρία του μπάνιου. Στόχος η ελαχιστοποίηση της άσκοπης σπατάλης νερού και ενέργειας. Η “πράσινη σειρά” προϊόντων της Stern  έχει σχεδιαστεί με γνώμονα και στόχο την εξυπηρέτηση αναγκών δημιουργίας ενός πράσινου κτιρίου και την μεγιστοποίηση της αποδοτικής χρήσης και της εξοικονόμησης του νερού. Τα προϊόντα Stern μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κερδίσουν πόντους LEED για τα κτήρια. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τις βρύσες ενώ το ανώτατο επίπεδο βαθμολογίας προβλέπει εξοικονόμηση κατά 40% οι βρύσες της Stern επιτυγχάνουν 52%!

lead-logo-bathroomplus1

Τι είναι το LEED;

Το LEED, Leadership in Energy and Environmental Design, είναι μια πιστοποίηση ανεξάρτητου φορέα, που αναπτύχθηκε από το αμερικανικό συμβούλιο οικολογικών κτιρίων (USGBC). Το LEED προσδιορίζει τα εθνικά (στις ΗΠΑ) αποδεκτά σημεία αναφοράς για το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη βελτίωση και τη λειτουργία των πράσινων κτηρίων υψηλής απόδοσης.

Το σύστημα πιστοποίησης ενθαρρύνει την καθολική υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών με τον καθορισμό κριτηρίων απόδοσης για βασικά θέματα υγείας και ανθρώπινης υγείας όπως: αειφόρος ανάπτυξη του τόπου, ύδρευση και ενεργειακή απόδοση, επιλογή υλικών και ποιότητα εσωτερικού χώρου.

Το σύστημα LEED ισχύει για μια μεγάλη ποικιλία κτιρίων: από εμπορικά και κτίρια γραφείων, πανεπιστήμια και σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, αποθήκες σε οικογενειακά σπίτια και οικιστικά συγκροτήματα. Κάθε ένα έχει προσαρμοσμένο σύστημα βαθμολόγησης. Το πρόγραμμα LEED περιλαμβάνει συνολικά στοιχεία για όλες τις πτυχές του πράσινου σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης του νερού και της ενεργειακής απόδοσης.