Close

7 ιδέες για να κάνετε το μπάνιο σας σαν Spa

Το μπάνιο, ως χώρος στο σπίτι αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους όπως τα δωμάτια ξενοδοχείων, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Τα διαθέσιμα τετραγωνικά μεγαλώνουν, η διακόσμηση και ο σχεδιασμός του αποκτούν μεγαλύτερο βάρος, ενώ συχνά (κυρίως σε ξενοδοχεία) αναδεικνύεται είτε με διαφανή χωρίσματα όπου το καθιστούν ορατό από το υπόλοιπο δωμάτιο είτε, σε κάποιες σχεδιαστικές περιπτώσεις, τοποθετείται ακόμα και στο κέντρο του δωματίου.

Όλη αυτή η αναβάθμιση του μπάνιου δεν είναι απλά και μόνο μια ανάγκη που προκύπτει από την μόδα. Ακολουθεί ως φυσιολογική συνέπεια της αύξησης του χρόνου που περνάμε στο μπάνιο. Από χώρος απλής εξυπηρέτησης καθημερινών αναγκών υγιεινής μετατρέπετε σε χώρο χαλάρωσης και ευζωίας. Με αυτά τα δεδομένα η αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση ενός μπάνιου είναι συχνά το ζητούμενο. Εδώ θα καταγράψουμε κάποια από τα “στοιχεία” ενός μπάνιου η αλλαγή ή προσθήκη των οποίων μπορούν να συντελέσουν στο να δώσετε στο μπάνιο μια αίσθηση Spa. Κάποιες από αυτές τις “Ιδέες για το μπάνιο” απαιτούν ριζικότερες αλλαγές και άλλες μπορούν να υλοποιηθούν πιο “ανώδυνα”. Επιλέξτε αυτές που σας ταιριάζουν καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση πάντως όπου η ανακαίνιση ή οι αλλαγές στο μπάνιο είναι στα σχέδια σας μια βόλτα από την συλλογή του bathroomplus θα σας φανεί χρήσιμη.

Σαν Spa

Μπορείτε να προσεγγίσετε την αίσθηση του spa στο μπάνιο σας επιλέγοντας από “πολυτελείς” λύσεις ολοκληρωμένων συστημάτων, όπως αυτά που διαθέτουν εταιρείες σαν την Jacuzzi, Grohe κ.λπ. που προσφέρουν υψηλής ποιότητας εμπειρία. Κάποιες από αυτές συνδυάζουν την ποικίλη ροή του νερού με χρωματιστό φως ή ακόμα και μουσική. Δείτε, για παράδειγμα, περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα Aquasymphony Grohe. Η εγκατάσταση τέτοιου μεγέθους συστημάτων είναι σχετικά απαιτητική λύση τόσο από πλευράς κόστους όσο και εργασιών αλλά το αποτέλεσμα είναι εξίσου υψηλού επιπέδου.

 

Φυσικά, υπάρχουν και απλούστερες λύσεις που περιλαμβάνουν μια ευρύτατη κλίμακα επιλογών, τόσο από πλευράς κόστους όσο και από πλευράς ευελιξίας και ευκολίας εφαρμογών. Στο showroom του bathroomplus το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι έτοιμο να σας ακούσει και να σας προτείνει λύσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες σας με τον καλύτερο τρόπο. Στην προσεκτικά δημιουργημένη συλλογή μας μπορείτε να βρείτε από απλά συστήματα μέχρι μπαταρίες μπάνιου και ντους που θα αλλάξουν τα δεδομένα της καθημερινής απόλαυσης του μπάνιου στο χώρο σας.

 

Θερμαινόμενες πετσετοκρεμάστρες

Ένα αξεσουάρ μπάνιου ή ένα θερμαντικό σώμα; Ότι και να θεωρηθεί μια θερμενόμενη πετσετοκρεμάστρα μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην δημιουργία της αίσθησης spa σε ένα μπάνιο. Η θερμότητα που εκπέμπει στο χώρο και ακόμα περισσότερο οι ζεστές πετσέτες που έχετε στην διάθεσή σας μετά το μπάνιο δεν δημιουργούν απλά “ατμόσφαιρα”. Προσφέρουν μια λειτουργική νότα χαλάρωσης και ευφορίας.

Δείτε περισσότερες ιδέες για εφαρμογές από θερμαινόμενες πετσετοκρεμάστρες στην συλλογή του Bathroomplus

Ζωντανά φυτά στο μπάνιο

Η προσθήκη ζωντανών φυτών στο μπάνιο θα αλλάξει εύκολα και οικονομικά την εικόνα του χώρου. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό στα φυτά να σας υποδείξει τα κατάλληλα για το χώρο σας. Αναφέρετε το αν υπάρχει δυνατότητα φυσικού φωτισμού ή όχι. Μια απλούστερη εκδοχή είναι να τοποθετήσετε ζωντανά λουλούδια σε ένα ωραίο βάζο. Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή είναι άμεση και ορατή ιδιαίτερα αν βοηθάει το μέγεθος των φυτών ή των λουλουδιών που θα επιλέξετε.

Καθρέπτες και αξεσουάρ μπάνιου

Οικονομικά και πρακτικά εύκολα εφαρμόσιμη λύση που μπορεί να μεταβάλει την αίσθηση του χώρου στο μπάνιο. Ιδιαίτερα οι καθρέπτες εφόσον είναι μεγάλοι και σωστά τοποθετημένοι μπορούν να κάνουν θαύματα “μεγαλώνοντας” οπτικά τους χώρους. Αυτό, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μπάνια μικρού μεγέθους όπου οι δυνατότητες επέμβασης είναι περιορισμένες.

Ταυτόχρονα, απλά και μινιμαλιστικού στυλ αξεσουάρ μπάνιου σε συνδυασμό με την χρήση φυτών (στην οποία προαναφερθήκαμε) δεν θα μετατρέψουν το μπάνιο σας σε spa από μόνα τους, αλλά προσθέτουν εύκολα μια νότα αλλαγής και ανανέωσης στο μπάνιο. Δοκιμάστε το.

Δείτε περισσότερες ιδέες για καθρέπτες και αξεσουάρ μπάνιου στην συλλογή του Bathroomplus

Πλακάκια και ψηφίδες

Πλακάκια με όψη πέτρας, μάρμαρου ή ξύλου, σε ποικιλία επιλογών μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μόνα τους ή σε συνδυασμό για να πετύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αν προσανατολιστείτε προς αυτή την κατεύθυνση αλλαγών στο μπάνιο σας ζητήστε να δείτε τα πλακάκια πολύ μεγάλων διαστάσεων.

 

Δείτε περισσότερες ιδέες για πλακάκια και ψηφίδες στην συλλογή του Bathroomplus

Τσιμεντοκονία

Η ιστορία της μετρά μερικές χιλιετίες. Σήμερα, θεωρείται μία λύση που συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα. Ευέλικτη, οικονομική, με απεριόριστες εφαρμογές, μεγάλη δυνατότητα χρωματικών και αισθητικών παρεμβάσεων, κυρίως μινιμαλιστικού στυλ, δημιουργεί κάθε μεγέθους επιφάνειες χωρίς αρμούς. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ισχυροποιούν τη θέση της. Θα τη συναντήσετε ως κορυφαία επιλογή σε ανακαινίσεις μπάνιων, μπανιέρες, ντους, νεροχύτες, πάγκους εργασίας, δάπεδα επαγγελματικής χρήσης εσωτερικών ή/και εξωτερικών χώρων και πολλές ακόμα εφαρμογές σε ξενοδοχεία, εκθεσιακούς χώρους, γραφεία, spa αλλά και σε κατοικίες.

 

Δείτε περισσότερες ιδέες για εφαρμογές της τσιμεντοκονίας στην συλλογή του Bathroomplus