Close

6 Ιδέες για ένα ανανεωμένο μπάνιο

Η ανανέωση του μπάνιου είναι συνυφασμένη με την έννοια της ανακαίνισης και η ανακαίνιση με το υψηλό κόστος σε χρήμα, χρόνο, “φασαρία” κ.λπ. κ.λπ. Όμως τα πράγματα δεν είναι μόνο έτσι. Μερικές έξυπνες ιδέες για μπάνιο πολλές φορές είναι αρκετές για να φέρουν το ζητούμενο αέρα ανανέωσης και αναβάθμισης. Εύκολα, γρήγορα χωρίς μεγάλο κόστος μπορείτε να αλλάξετε το μπάνιο σας. Εδώ θα βρείτε μερικές δοκιμασμένες ιδέες για το μπάνιο που μπορούν να σας φανούν χρήσιμες.

1.  Προσθέστε ζωή στο μπάνιο με ζωντανά φυτά!

Είναι εντυπωσιακό το πως επιδρά στην “ατμόσφαιρα” του μπάνιου ακόμα και ένα μόνο λουλούδι σε ένα καλαίσθητο βάζο (ιδιαίτερα αν τοποθετηθεί μπροστά από ένα καθρέπτη που θα πολλαπλασιάσει την εικόνα του). Ακόμα περισσότερο όμως μπορεί να αλλάξει το μπάνιο σας η φιλοξενία φυτών.  Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο μπάνιο όπως χαμηλός φωτισμός, ζέστη, υγρασία δημιουργούν “ιδανικό” περιβάλλον για κάποια φυτά όπως τα μπαμπού, αλόη βέρα, μπιγκόνια, δράκαινα, διάφορες ποικιλίες φτέρης, φίκος μπέντζαμιν και ορχιδέα. Συζητήστε το με το επαγγελματία που θα σας προμηθεύσει τα φυτά ή με το κηπουρό σας. Ανάλογα με το χώρο επιλέξτε το μέγεθος των φυτών. Από μια μικρή επέμβαση μέχρι το να μετατρέψετε το μπάνιο σε τροπική ζούγκλα όλα είναι είναι εφικτά.

2. Προσθέστε μέγεθος στο μπάνιο με απλά “κόλπα”.

Με το θέμα αυτό έχουμε ασχοληθεί και παλαιότερα σε σχετικό άρθρο και μάλιστα ποιό συγκεκριμένα με τις πλέον δύσκολες περιπτώσεις όπου το πεδίο εφαρμογής είναι ένα μικρό ή πολύ μικρό μπάνιο.  Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο.  Θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την επίδραση των χρωμάτων, των σχημάτων, των αντικειμένων και του τρόπου τοθέτησής τους, τα αξεσουάρ μπάνιου και πολλά ακόμα που αφορούν από την ανακαίνιση μέχρι τις μικροεπεμβάσεις στο μπάνιο. Αλλάξτε τις σκουρόχρωμες πετσέτες με ανοιχτόχρωμες, τοποθετήστε ένα χαλάκι μπάνιου σε απαλούς τόνους ή στην ίδια απόχρωση με τα πλακάκια δαπέδου, χρησιμοποιήστε  μια διαφανή κουρτίνα για το ντους, αξιοποιήστε την δυνατότητα που προσφέρουν οι καθρέπτες να μεγαλώνουν τον χώρο.

3. Οργανωθείτε με τα κατάλληλα αξεσουάρ μπάνιου.

Οργανώστε το “χάος” των καλλυντικών και άλλων προϊόντων καθημερινής ή συχνής χρήσης επιλέγοντας ανάμεσα στις δεκάδες λύσεις όπως θήκες καλλυντικών, σαπουνιών, ράφια, λειτουργικά έπιπλα μπάνιου αλλά και απλές πιατέλες ή δίσκους. Αξιοποιήστε υπάρχοντα σκεύη όπως μια παλιά πορσελάνινη κούπα για τις οδοντόβουρτσες. Ρίξτε μια ματιά και στην συλλογή μας.

4. Προσθέστε αίσθηση spa

Εδώ, ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά είναι να χρησιμοποιήσετε αυτά που κατά πάσα πιθανότητα έχετε καταχωνιάσει σε κάποια ντουλάπια περιμένοντας να έλθει η κατάλληλη στιγμή που ποτέ δεν έρχεται.  Άλατα μπάνιου,  body scrub, χειροποίητα σαπούνια, αρωματικά στικ και τα κεριά και πολλά ακόμα. Στην περίπτωση που είστε σε φάση ριζικότερων λύσεων ρίξτε μια ματιά στις σχετικές προτάσεις που έχουμε επιλέξει στην συλλογή μας “Home spa”  και μετατρέψτε το μπάνιο σε ένα μικρό spa.

5.Διακοσμήστε το μπάνιο!

Το μπάνιο, ως χώρος, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στο σπίτι. Στα ξενοδοχεία έχει ήδη εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό η τάση όχι μόνο “επένδυσης” στο μπάνιο αλλά και ανάδειξης του. Ασχοληθείτε με την διακόσμηση του μπάνιου. Πέρα από τα φυτά που προαναφέραμε σκεφτείτε το να κρεμάσετε αφίσες, φωτογραφίες ή κολάζ με φωτογραφίες, πιάτα, έργα τέχνης ή ανατυπώσεις έργων τέχνης στους τοίχους.

6. Προσθέστε ήχο στο μπάνιο

Αν δεν το κάνετε ήδη, κουβαλώντας μαζί σας το laptop η το ipad η το έξυπνο κινητό σας στο μπάνιο για να παίζει μουσική, δοκιμάστε το τώρα ή σκεφτείτε μια από τις διαθέσιμες λύσεις που μπορούν να προσθέσουν μουσική στο μπάνιο σας. Αξίζει!